Política 22/04/2020

El Parlament aprova que es facin tests a residències públiques i privades a iniciativa del PP

Els populars han llevat de la seva proposta que les proves s'hagin de fer en 48 hores

Ara Balears
1 min
L'exèrcit, desinfectant una residència

PalmaLa Comissió d'Assumptes Socials, Drets Humans i Esports del Parlament ha aprovat aquest dimecres per unanimitat una proposta del PP per la qual s'insta el Govern a fer de manera urgent tests del coronavirus als treballadors i usuaris de totes les residències públiques i privades de les Balears. A més, els tests seran prioritaris on s'observi un augment dels casos o als centres que superin els límits determinats pels tècnics que controlen l'epidèmia.

També s'ha aprovat, amb les mateixes condicions, que es facin tests a treballadors i interns dels centres de discapacitats, tant públics com privats. El que no s'ha inclòs al final ha estat l'exigència del PP per fer les proves en un màxim de 48 hores.

La diputada del PP Marga Duran ha recordat que el Govern va intervenir dues residències de gent gran el passat 11 d'abril i que, des de llavors, el goteig de contagis i morts a les residències ha estat "constant".

Segons les dades del Ministeri de Sanitat, el nombre de contagis a residències arriba a les 455 persones, 66 de les quals han mort.

stats