Política 10/03/2020

El Parlament balear reclamarà al Congrés un senador propi per a Formentera

Durant el ple d'aquest dimarts s'han ratificat quatre de les sis proposicions de llei que varen ser aprovades durant la passada legislatura autonòmica

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu del ple del Parlament de les Illes Balears.

PalmaEl Parlament balear ha ratificat quatre de les sis proposicions de llei que varen ser aprovades durant la passada legislatura autonòmica i remeses per a la seva ratificació al Congrés dels Diputats. Entre elles, destaca la petició que es modifiqui la Constitució perquè Formentera tingui senador propi, que s'ha aprovat tot i l'oposició de Vox.

Ha estat avalada per unanimitat la proposta perquè les Corts prohibeixin les prospeccions de recerca d'hidrocarburs i recursos minerals en els fons marins de la Mediterrània de jurisdicció espanyola. També s'ha ratificat sense oposició la proposició per modificar l'Estatut d'Autonomia i retirar el aforament a diputats i membres del Govern. També s'ha donat el vistiplau, amb l'oposició de Ciutadans, a la proposició de llei de modificació de la Llei de comerç minorista.

Durant el ple també s'han fet caure per unanimitat les dues proposicions de llei sobre l'antic Règim Especial de Balears (REB), en considerar que el seu contingut ha quedat obsolet després de l'aprovació del nou REB.

stats