Política 13/10/2020

El Parlament aprova una proposició no de llei per garantir la conciliació de les famílies

La iniciativa reclama una prestació extraordinària per als treballadors que no es puguin acollir al teletreball

Ara Balears
1 min
Una dona treballa mentre cuida del seu fill

PalmaEl ple del Parlament ha aprovat aquest dimarts, a proposta de Ciutadans, una proposició no de llei (PNL) per garantir la conciliació de les famílies davant les circumstàncies excepcionals que ha provocat la pandèmia de covid-19. La diputada i líder de Cs a les Balears, Patricia Guasp, ha defensat la iniciativa i ha insistit que és urgent que les administracions es coordinin per facilitar la conciliació.

A més, Guasp ha exigit una prestació extraordinària per als treballadors que "no es puguin acollir al teletreball" i "es vegin obligats a sol·licitar una reducció de jornada". "Hem de continuar sent reivindicatius davant el govern espanyol perquè la conciliació deixi de ser una utopia", ha comentat durant la seva intervenció. A més, la diputada taronja ha subratllat que són les dones principalment les que estan obligades a triar "entre la carrera professional i la cura dels fills o de les persones grans dependents".

Per últim, la PNL insta el Govern a complir el mandat del Parlament per posar en marxa un pla autonòmic per garantir la conciliació mentre duri la crisi sanitària derivada del coronavirus, a més d'estendre de manera indefinida el caràcter preferent del teletreball i del dret a l'adaptació o reducció de la jornada.

stats