Política 10/04/2018

La majoria d'esquerres i El Pi critiquen els pressupostos de Rajoy al Parlament

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat "la injustícia" que suposa que les inversions a Balears estiguin molt per sota de la mitjana espanyola

Jaume Ribas
2 min
La presidenta, Francina Armengol, en una sessió de control al Parlament

PalmaNi el 75% de descompte ni els 120 milions per a inversions en carreteres. Són dos dels greuges que inclou l'esborrany de pressupostos generals de l'Estat presentat per l'executiu de Mariano Rajoy de què avui s'ha tractat al ple del Parlament de les Illes Balears.

El portaveu d'El Pi, Jaume Font, ha posat aquestes dues qüestions sobre la taula i ha recordat el suport de Ciutadans als pressuposts del PP. El pobler també ha advertit sobre la negociació del Règim Especial de Balears (REB) i ha demanat “valentia” a la presidenta balear, Francina Armengol.

La socialista ha admès la “petita pujada” en els comptes estatals, però ha insistit que aquesta pujada és més baixa a Balears. Així mateix, Armengol ha agraït el suport d'El Pi i ha anunciat que aquest mateix dimarts viatjarà a Tenerife per treballar conjuntament amb el president de Canàries, Fernando Clavijo, algunes esmenes als pressuposts per afavorir les connexions les les illes amb la Península.

Durant la seva intervenció, el portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha acusat Company de ser “líder de l'oposició als interessos dels ciutadans de Balears” i s'ha sumat a les crítiques al projecte de pressupostos.

“El que és bo per als espanyols és bo per a Balears”

En una compareixença davant els mitjans posterior a les preguntes de control al Govern, el portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, ha criticat el “to de míting” de Font, Jarabo i Armengol en les seves crítiques als pressupostos generals de l'Estat. Així mateix, ha insistit que és el Partit Socialista qui “té la possibilitat de permetre que el pressupost avanci al marge del dictat del Partit Nacionalista Basc”.

Així mateix, ha acusat de “nacionalistes” els grups que donen suport al Govern i a El Pi perquè “separen allò que és bo per a Espanya d'allò que és bo per a Balears”. Pericay, ha dit que “allò que és bo per als espanyols és bo per a Balears” i ha destacat algunes de les mesures que Ciutadans ha negociat amb Rajoy, tot i que ha reconegut que l'augment de les inversions a les Illes és “insuficient”.

stats