Política 18/12/2018

El Parlament aprova el pressupost de Treball incorporant-hi tres esmenes del PP

Iago Negueruela ha explicat que la Conselleria tindrà més de 135 milions d'euros i que la partida més important serà la dedicada al SOIB

Jaume Ribas
2 min
El conseller de Treball, Iago Negueruela

PalmaEl Partit Popular ha aconseguit pactar amb la majoria d'esquerres tres esmenes als pressupostos de la Conselleria de Treball per al 2019. L'àrea que gestiona el socialista Iago Negueruela dedicarà 150.000 euros a ajuts a la indústria per a la reducció dels costos d'insularitat i doble insularitat, 100.000 a subvencions per a l'exportació i 400.000 euros al pla d'autoocupació i a l'ajuda als nous autònoms.

Tot i això, el Govern i l'oposició han xocat a l'hora de valorar l'any pel que fa al treball i la indústria. La dreta s'ha centrat a criticar l'alentiment del creixement econòmic, que “acabarà tenint una repercussió al mercat laboral”, tot i que han reconegut les bones dades en les xifres d'afiliació a la Seguretat Social.

Així mateix, val a dir que la majoria d'esquerres ha desestimat 20 esmenes del PP i 4 del Grup Mixt. Al final, el text aprovat s'assembla molt al que sortí de la comissió de pressupostos i el conseller, Iago Negueruela, n'ha destacat els mateixos aspectes que en destacà llavors.

El conseller ha explicat que la partida destinada a fomentar l'ocupació juvenil és de 25 milions d'euros, que es dedicaran a diversos programes dirigits als més joves, com els de Garantia Juvenil, Joves Qualificats i Beques d'Èxit. El conseller ha destacat que l'objectiu d'aquest govern és dedicar recursos a tots aquells col·lectius que varen ser oblidats durant la crisi, i per això una altra de les partides més importants del SOIB és la dedicada a programes per a aturats de més de 45 anys, que és de 16 milions d'euros.

La Conselleria de Treball, Comerç i Indústria té per al 2019 un pressupost de 138,9 milions d'euros, una xifra que suposa un increment del 7,4% respecte de l'any anterior i duplica el pressupost d'inici de la legislatura. El departament amb més partida pressupostària és el SOIB , que passa a tenir 94 milions davant els 83,6 del 2018, un increment del 12,4%.

stats