Política 05/09/2018

El Parlament farà dimarts la primera passa cap a la gratuïtat del pàrquing de Son Espases i Can Misses

El ple també debatrà i, previsiblement, aprovarà el sostre de despesa

J. R.
1 min
Imatge d'arxiu d'ambulàncies a Son Espases. / ISAAC BUJ

PalmaEl primer ple del Parlament del nou període de sessions farà la primera passa per a la gratuïtat dels aparcaments de Son Espases i Can Misses, després que el vet de Ciutadans retardàs el projecte durant uns mesos.

La Junta de Portaveus d'aquest dimecres ha fixat l'ordre del dia del ple de dimarts que ve, el primer del nou curs polític, i hi ha inclòs el debat sobre la proposició de llei que permetrà fer els aparcaments gratuïts. El text que es debatrà, presentat per tota l'esquerra, és la primera passa per aprovar definitvament la gratuïtat dels aparcaments als hospitals.

Així mateix, el ple debatrà i votarà el sostre de despeses, el primer moviment per aprovar els pressupostos, que després s'hauran de negociar. Els socialistes, els responsables d'Hisenda amb la consellera Catalina Cladera al capdavant, confien a poder complir les expectatives dels seus socis a fi de consensuar i aprovar els darrers comptes autonòmics del 2019, els darrers d'aquesta legislatura. El principal soci del govern bipartit, Podem, ja es va apressar aquest dilluns a presentar la que serà una de les seves reivindicacions: un important augment del pressupost dedicat a l'educació de 0 a 3 anys.

Així mateix, el Parlament debatrà i, previsiblement, rebutjarà les esmenes a la totalitat presentades per El Pi, PP i Ciutadans a la llei agrària, que iniciarà així el seu tràmit a la cambra. A més, el conseller del ram, Vicenç Vidal, compareixerà a petició del Partit Popular per donar compte de la política d'inversions que ha duit a terme durant el seu mandat i el debat se centrarà, suposadament, en la xarxa d'aigües.

stats