Política 12/09/2018

El Parlament aprova per unanimitat demanar el finançament a Madrid per al projecte de l'Enclusa, a Ferreries

La proposta consisteix a habilitar les antigues instal·lacions de la base americana i destinar-les a un ús científic per avançar en formació, divulgació, recerca i innovació

Ivan Martín
1 min
El Parlament aprova per unanimitat demanar el finançament a Madrid per al projecte de l'Enclusa, a Ferreries

MaóMÉS per Menorca s'ha mostrat satisfet per l'aprovació per part del Parlament balear d'una Proposició no de llei presentada per la formació menorquinista, segons la qual s'insta el govern de l'Estat a garantir els 7 milions d'euros de partida pressupostària per al projecte de l'Enclusa, a Ferreries. La proposta de MÉS per Menorca ha estat aprovada per unanimitat i demana a l'executiu de Pedro Sánchez que compleixi, abans del 31 de desembre d'aquest any, el protocol d'intencions signat el 3 de desembre de 2015 entre el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques i el Govern balear.

Aquest acord garantia el finançament per a la construcció d'un Centre d'Interpretació de la Reserva de la Biosfera a l'Enclusa. La Proposició no de llei de MÉS per Menorca recollia la petició de l'Ajuntament de Ferreries, que ja havia presentat una moció per recuperar la inversió, perduda durant l'anterior legislatura per mala gestió i falta de convicció del Partit Popular, segons ha esgrimit la formació econacionalista.

El Consell Insular de Menorca ja té un avantprojecte per poder fer realitat la iniciativa, sempre que es confirmi l'arribada de la partida econòmica. La proposta consisteix a habilitar les antigues instal·lacions de la base americana que ocupen una superfície de 43.134m2. La intenció de la institució és que tinguin un ús científic per avançar en formació, divulgació, recerca i innovació.

stats