Política 03/02/2019

El Parlament debatrà les propostes de violència de gènere de Vox

El PP presentarà una proposició no de llei que censura els pressupostos generals de l'Estat

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu del ple del Parlament.

PalmaEl Parlament balear debatrà en el ple del pròxim dimarts les propostes de Vox, un partit que no té representació a les Illes, respecte de la violència masclista.

Els grups d'esquerra han inclòs en l'ordre del dia una proposició no de llei en què es planteja el rebuig "a qualsevol posicionament polític que propugni l'eliminació o la minva de les mesures de protecció de les dones davant la violència masclista".

Malgrat que la proposta no fa una al·lusió expressa a Vox, fa una clara referència als plantejaments en matèria de violència de gènere del partit d'extrema dreta, que ha donat suport al govern del PP i Ciutadans a Andalusia.

"El Parlament de les Illes Balears rebutja l'adopció de qualsevol classe d'acord, explícit o implícit, amb formacions que plantegin la supressió o reducció de les mesures de protecció a les dones, donant d'aquesta manera cobertura a polítiques irresponsables que comporten un altíssim risc d'agreujar el problema", diu el quart punt de la proposició.

El pronunciament, que fa referència en el seu títol al fet de valorar "les mesures previstes en el Pacte d'Estat en matèria de violència de gènere", s'aprovarà gràcies a la majoria que tenen a la Cambra els partits que el proposen.

Per la seva banda, el PP intentarà posar en evidència els partits d'esquerres amb una iniciativa per rebutjar el projecte de pressupostos del govern central. En la seva proposició no de llei, els populars instaran el Parlament a censurar uns pressupostos "insolidaris" que "són utilitzats com a moneda de canvi per comprar voluntats amb l'únic objectiu de mantenir les ambicions del president del govern, Pedro Sánchez".

En el segon punt, el principal grup de l'oposició demana la retirada del projecte i la presentació d'uns nous comptes que situïn les Balears "en la mitjana de les comunitats autònomes" en inversió territorialitzada, un objectiu que coincideix amb el que ha expressat la presidenta del Govern, Francina Armengol.

El darrer punt fa referència a la cap de l'Executiu i lamenta "la seva escassa capacitat negociadora i d'influència". La proposta també insta Armengol a comunicar al president Sánchez "el profund malestar de la comunitat autònoma" pel "greuge" dels pressupostos.

El ple de dimarts és el primer del període ordinari final de la legislatura, que finalitzarà quan es convoquin les eleccions del 26 de maig.

stats