Política 11/02/2018

El Parlament debatrà aquest dimarts l'ampliació de la presó permanent revisable

Divendres passat el Consell de Ministres va aprovar un avantprojecte de llei per a l'ampliació dels delictes als quals seria aplicable la pena de reclusió indefinida revisable

Ara Balears
2 min
La presó de Palma. / ARA BALEARS

PalmaEl Parlament balear debatrà dimarts que ve la proposta del PP sobre l'ampliació de la presó permanent revisable per la qual advoca el Govern i votarà una proposició no de llei en la qual es planteja el suport a aquesta mesura penal i es reclama als partits que en demanen la supressió que rectifiquin.

L'ordre del dia de la propera sessió plenària inclou el debat d'una proposició no de llei amb la qual el PP pretén que la cambra autonòmica expressi el seu suport a la pena de presó permanent revisable per a delictes que generen una especial reprimenda social.

Divendres passat el Consell de Ministres va aprovar un avantprojecte de llei per a l'ampliació dels delictes als quals seria aplicable la pena de reclusió indefinida revisable.

A més del suport, el PP balear planteja en la seva proposició no de llei que s'insti a reconsiderar la posició als grups del Congrés que el passat octubre varen votar per la derogació de la presó permanent revisable, tots menys el popular, que va votar-hi en contra, i Ciutadans, que es va abstenir.

En el ple del Parlament del dimarts es debatrà també una proposició no de llei presentada pel PSIB i Podem en la qual es "condemna, en els termes més enèrgics", la declaració del president del govern, Mariano Rajoy, qui va assenyalar que no era el moment de prendre mesures per a l'equiparació salarial dels homes i les dones.

En la iniciativa es reclamen a més mesures executives i legislatives en favor de la igualtat salarial entre treballadors de diferent sexe i es dona suport a "l'atur feminista" convocat per al pròxim 8 de març.

D'altra banda, en la sessió està prevista la ratificació del decret llei que va aprovar el Consell de Govern el gener per agilitar la construcció de col·legis, centres sanitaris i equipaments de serveis socials.

En el torn de control a l'executiu, la presidenta, Francina Armengol, respondrà preguntes sobre la negociació amb els sectors afectats per la Llei d'habitatge, el desenvolupament de la regulació del lloguer vacacional, el foment del transport públic i l'educació de 0 a 3 anys.

stats