Política 05/02/2019

El Parlament, compromès contra la violència de gènere

S'aprova per unanimitat una proposició no de llei presentada pel PSIB, Podem, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca

2 min
La diputada del PP, Sandra Fernández, en una imatge d'arxiu.

El Parlament ha aprovat una proposició no de llei presentada pel PSIB, Podem, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca per reforçar les mesures contra la violència masclista i per a la igualtat de gènere.

Un dels punts polèmics de la proposició ha estat el que rebutja qualsevol acord implícit o explícit amb les formacions que plantegen l’eliminació o la reducció de les mesures de protecció de les dones davant la violència masclista. Aquest apartat ha tingut l'abstenció de Ciutadans, encara que el PP sí que hi ha donat el seu vot favorable.

La diputada socialista Sílvia Cano ha qualificat d'oportunitat aquesta iniciativa per "deixar ben clar que al Parlament estam amb les dones i que no volem retrocedir ni un pam en les mesures contra la violència masclista i per a la igualtat de gènere". Cano ha defensat que "en un moment en què s'està equiparant la violència domèstica a la de gènere, en el qual s'alimenta la idea que les dones menteixen denunciant o quan es diu que els homes són les víctimes de la llei integral contra la violència de gènere, cal fer un cordó sanitari contra les tesis negacionistes d'aquest tipus de violència".

La iniciativa també proposa instar els governs d'Espanya i de les Illes a reforçar les mesures del pacte contra la violència masclista, a manifestar la repulsa del Parlament a totes les manifestacions de la violència masclista i a declarar la tolerància zero contra els maltractadors i a reforçar el paper de l’IBDona.

"No sé si el PSIB defensa els drets de les dones o ja fa campanya electoral", ha criticat per la seva banda la diputada popular Sandra Fernández. Malgrat el desacord, Fernández ha assegurat que el PP ha votat a favor de la proposició "per responsabilitat política". La diputada del PP també ha manifestat que li fan "vergonya" l'ús "sectari i oportunista de les dones i la violència de gènere".

Segons Fernández, la proposició no de llei presentada pels partits d'esquerres "parteix d'una mentida", perquè "no hi ha res al pacte a Andalusia" que faci disminuir recursos de la lluita contra la violència de gènere. "L'esquerra creu que ha inventat el feminisme, i calla quan les dones que pateixen masclisme no són de la seva ideologia", ha dit Fernández durant la seva intervenció.

stats