Política 23/01/2020

El Parlament rebutja la compareixença de la consellera de Salut que demanava Més per Menorca

El diputat Josep Castells titlla de "lamentable" l'absència d'El Pi a la Junta de Portaveus i que el Govern hi hagi votat en contra

Ara Balears
1 min
Josep Castells ha explicat els detalls de l'assemblea de Més per Menorca celebrada al Centre de Convencions d'Es Mercadal.

PalmaEl Parlament de les Illes Balears rebutja la compareixença urgent de la consellera de Salut que havia demanat Més per Menorca. Després d'una votació en què els partits que formen el Govern hi han votat en contra i El Pi s'hi ha abstingut, finalment Patricia Gómez no compareixerà per donar explicacions sobre les incidències de l'avió ambulància amb base a Menorca.

El diputat de Més per Menorca, Josep Castells, ha titllat de "lamentable" l'actitud del Govern després d'impedir aquest dijous que la consellera de Salut comparegui de manera urgent davant de la Diputació Permanent i ha remarcat que està en joc "la salut dels menorquins". "El Govern tenia l'oportunitat de donar-ne explicacions i tranquil·litzar ara els menorquins, en un tema que preocupa moltíssim els ciutadans, i ha preferit ajornar la compareixença a un dia indeterminat del mes de febrer", han explicat els ecosobiranistes en un comunicat.

Es dona la circumstància que el representant d'El Pi no ha assistit a la Junta de Portaveus Extraordinària, de manera que els vots a favor de la compareixença (tota l'oposició) han estat 27, xifra que no ha superat els 29 vots en contra del Govern.

Castells també ha remarcat la falta de coherència de l'Executiu amb el seu vot contrari quan, justament, durant la mateixa Junta de Portaveus, han votat a favor –a petició del PP– de la compareixença de la consellera Fina Santiago per explicar la gestió als centres de menors. "És molt sorprenent i sembla que consideren més urgents els temes que afecten Mallorca que els temes que afecten Menorca", ha sentenciat el diputat.

stats