Política 16/03/2020

El Parlament suspèn el ple de dimarts i tota la seva activitat per l'estat d'alarma

Divendres passat es va acordar fer la sessió en què la presidenta del Govern, Francina Armengol, pretenia comparèixer per parlar del coronavirus

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu del pla del Parlament.

PalmaEl ple del Parlament balear finalment no es reunirà aquest dimarts, com varen acordar la Mesa i la junta de portaveus parlamentaris el passat divendres. L'estat d'alarma i les restriccions imposades pel coronavirus, que podrien durar més de 15 dies, han obligat a suspendre totes les activitats parlamentàries fins que acabi aquest període de confinament, segons ha informat la Cambra a través d'un comunicat.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, pretenia comparèixer voluntàriament per parlar de la situació causada per la crisi del coronavirus a les Balears i es preveia aprovar definitivament el decret llei sobre habitatge. A partir d'aquest dilluns, però, queden suspesos els terminis de tramitació de les lleis en curs i de tota iniciativa parlamentària, incloses les noves iniciatives.

En el comunicat també s'explica que per continuar amb la tasca parlamentària indispensable es podrà convocar la Diputació Permanent. A més, aquest dilluns s'ha reunit la comissió de coordinació i seguiment del pla de contingència en matèria de personal, que ha pres mesures per adaptar-se a la nova realitat, com ara definir els serveis essencials dels funcionaris del Parlament i l'habilitació de modalitats de teletreball.

Cal recordar que el PP i Vox varen criticar la decisió de fer el ple aquest dimarts perquè consideraven que la sessió no era "urgent". En canvi, els partits del Pacte, Ciutadans i El Pi varen defensar les mesures acordades, que finalment no s'aplicaran.

stats