El Parlament insta a demanar la plena jubilació per als treballadors que hagin cotitzat quaranta anys o més

La Cambra ha aprovat una proposició no de llei proposada per MÉS per Mallorca 

El Parlament balear ha aprovat una proposició no de llei que demana la plena  jubilació  per a aquells treballadors que han cotitzat durant  quaranta  anys o més. També demana la derogació  dels  coeficients reductors en les jubilacions anticipades, segons ha informat l'a gència  Efe.

La iniciativa l'ha  defensada el  diputat de MÉS per Mallorca Joan Mas Collet en la Comissió de Treball recollint les reivindicacions de  l'associació  Asjubi40, un  col·lectiu  que agrupa els afectats per aquestes penalitzacions. El diputat ecosobiranista ha recordat que amb la legislació actual, que considera "injusta", el  col·lectiu  de jubilats anticipats amb  quaranta  anys o més cotitzats pateixen  una reducció  de la pensió  d'entre  el 6 i el 8 per cent anual.

També  posen de manifest que aquesta penalització no  finalitza  quan el jubilat accedeix a l'edat legal de jubilació,  sinó  que es manté posteriorment. "Això significa que es poden donar casos  en què  persones que hagin cotitzat més anys que altres estiguin cobrant  una pensió  menor pel fet d'haver-se jubilat abans", ha explicat Mas Collet. 

MÉS per Mallorca també denuncia que a col·lectius  com els parlamentaris o funcionaris se'ls aplica la jubilació anticipada sense cap penalització, tot i tenir  períodes  de cotització  inferior  als quaranta  anys.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF