Política 24/02/2019

El Parlament aprovarà la llei de consultes populars

La normativa permetrà a les institucions balears convocar consultes ciutadanes mitjançant un registre "únic i voluntari" de participació

Ara Balears
1 min

PalmaEl ple del Parlament aprovarà dimarts que ve la llei de consultes populars i processos participatius, una norma que regularà la realització de referèndums no vinculants convocats pel Govern i els consells insulars i de consultes municipals vinculants quan les autoritzi el govern central.

La llei permetrà a les institucions balears convocar consultes ciutadanes mitjançant un registre "únic i voluntari" de participació i les consultes dels ajuntaments amb permís estatal seran vinculants només en cas que es convoqui a participar els registrats en el cens electoral del municipi.

També es té en compte la convocatòria de referèndums per iniciativa popular i s'estableixen les condicions necessàries per a la validesa dels processos consultius.

El ple del 26 de febrer abordarà també el debat i, previsiblement, l'aprovació de la llei de Voluntariat, així com la presa en consideració de la proposta de reforma de l'estatut de la cambra legislativa pactada per tots els grups.

En el torn de preguntes de control al Govern, la presidenta, Francina Armengol, tindrà l'oportunitat d'explicar el nou Règim Especial Balear (REB) aprovat mitjançant decret llei i avantprojecte legislatiu per l'executiu central en el penúltim Consell de Ministres de la legislatura.

Tant el portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, com portaveu d'El Pi, Jaume Font, tenien pensades preguntes sobre el REB per a la presidenta abans que se'n confirmàs l'aprovació per part del Govern, i és previsible que el líder del PP, Biel Company, també pugui intervenir i opinar sobre l'assumpte en la seva intervenció.

stats