Política 16/04/2020

El Parlament cedeix vuit milions d'euros per pal·liar els efectes del coronavirus

Es tracta del romanent de la gestió econòmica de les darreres dècades de la institució

Ara Balears
1 min
Reunió de la Mesa del Parlament aquest divendres

PalmaLa Mesa del Parlament ha aprovat aquest divendres la cessió d'un romanent de 8 milions d'euros al Govern, per pal·liar els efectes del coronavirus i mantenir serveis públics essencials. Aquest romanent prové de la gestió econòmica que s'ha fet les darreres dècades, segons ha assenyalat la institució mitjançant un comunicat.

El president de la Cambra, Vicenç Thomàs, ha defensat la cessió dels doblers i ha indicat que "aquesta decisió s'emmarca dins del compromís del Parlament d'estar al costat de la societat per aconseguir superar com més aviat millor els moments tan durs que vivim". A més, ha afirmat que "el compromís del Parlament contra el virus va més enllà de les aportacions econòmiques" i abasta "idees i iniciatives dels grups parlamentaris per millorar el gran esforç que s'està fent".

Per la seva part, la vicepresidenta de la Cambra, Gloria Santiago, ha destacat que des d'Unides Podem s'ha lluitat perquè "s'especifiqui clarament" que el Govern ha de destinar aquests doblers a "mantenir serveis essencials" i a ajudes per pal·liar els efectes del coronavirus entre els ciutadans. "El Govern haurà de continuar fent polítiques valentes", ha continuat. "Que no quedi cap dubte que les institucions i el Parlament estan del costat de les persones", ha sentenciat.

El que no ha tirat endavant ha estat la proposta de l'esquerra per reduir els sous dels diputats i les assignacions dels grups parlamentaris. Els serveis jurídics del Parlament han determinat que és millor que les donacions les facin de manera directa els partits polítics.

stats