Política 30/03/2018

El director del Parc Natural de Llevant denuncia els sous desmesurats de l'Agència de Turisme Balear

Un administratiu que no té plaça de funcionari, cobra 60 mil euros, un sou més alt que el d'un conseller del Govern de 58 mil euros

Sabrina Vidal
2 min
El traspàs de competències s'ha fet aquesta setmana

PalmaEl director del Parc Natural de Llevant, Cristian Ruiz, denuncia els sous desmesurats dels treballadors de l'Agència Turística de Balears fets públics arran del traspàs de competències en promoció al Consell.

Es tracta de sis treballadors, dos són laborals fixes i els altres quatre no fixes.

Hi ha un tècnic titulat de grau mitjà que rep un sou brut anual de 60.500 euros, mentre que amb les mateixes característiques n'hi ha un altre que en 40.000. Tot tenint en compte que el sou d'un conseller del Govern no arriba als 59 mil euros.

Un altre tècnic de grau mitjà, personal laboral indefinit no fix, percep 37.400 euros bruts anuals.

A més, hi ha dos administratius que guanyen 69.500 i 38.700 euros anuals, cada un i un tècnic superior que percep 41.300 euros.

Davant la publicació en el BOIB, el director del Parc i funcionari es demana:

"A veure, senyor president del Consell de Mallorca i senyora presidenta de l’Agència Turística: d’on surten aquests sous? És que sobren recursos públics? O serà que us han colat un gol?

Perquè els altres funcionaris hem de suportar una injúria com aquesta? Serà que tan gran i tan fonamental és la feina que fan els agraciats de la loteria d’avui? O hi ha qualque cosa més?

Els sindicats on són? I l’oficina anticorrupció? Com ho podem explicar a la ciutadania que paga imposts i no arriba a final de mes?"

Segons la publicació oficial de dijous, "els costs inherents als llocs de treball que es traspassen al Consell Insular de Mallorca estan inclosos en la quantia que pertoca a aquesta institució insular un cop feta la distribució de la massa de finançament corresponent al cost efectiu anual global de les funcions i els serveis afectes a les competències que actualment exerceix l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en matèria de promoció turística".

stats