Política 28/11/2019

Palma restringirà les sales de joc a partir del 2022

El futur Pla General d'Ordenació Urbana inclourà aquesta mesura per reduir la presència d'aquesta activitat a la ciutat

K. O.
1 min
“M’he plantejat més d’un pic suïcidar-me, no sabia com sortir-ne”

PalmaL'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dijous una iniciativa perquè el pròxim Pla General d'Ordenació Urbana, que es preveu que s'aprovarà el 2022, inclogui la restricció de les sales de joc al municipi. La proposta, feta per Ciutadans, també insta el Govern a estudiar la suspensió de la concessió de llicències de noves cases d'apostes fins que s'aprovi una normativa més clara sobre on ha d'estar permesa aquesta activitat.

Aquests punts conflictius, segons ha assenyalat la regidora del partit taronja, Eva Pomar, són els centres d'ensenyament, zones de lleure d'infants i de menors. Per això també s'ha aprovat que les sales de joc no es puguin obrir a zones d'influència de centres de salut i d'atenció a gent gran. La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha agraït que Ciutadans fes una proposta inicial que després s'ha consensuat entre la resta de partits.

Cal recordar que el negoci de les sales de joc creix sense aturador a les Balears. Segons dades del Govern de principi d'estiu, ja hi ha 158 establiments d’aquest tipus i 7 locals més dedicats exclusivament a les apostes esportives. Des del 2015, l’executiu autonòmic ha registrat cada any entre 15 i 23 autoritzacions, tot i que algunes poden ser renovacions i no té cap recompte de les baixes que hi ha hagut.

stats