Política 08/02/2019

Els batles de Palma i Santiago posen en comú les estratègies sobre habitatge i mobilitat

Antoni Noguera i Martiño Noriega participen en un acte organitzat per MÉS sobre la transformació de les ciutats

Ara Balears
2 min
Noguera i Noriega, en un moment de l'acte d'aquest divendres.

PalmaEl batle de Palma, Antoni Noguera, i el de Santiago de Compostl·la, Martiño Noriega, han posat en comú les seves estratègies sobre dues de les àrees que consideren prioritàries en la gestió de les ciutat, l'accés a l'habitatge i mobilitat, durant la seva participació en un acte organitzat per MÉS sobre la transformació de les ciutats a Can Oleo.

En el diàleg els batles de Palma i Santiago han fet balanç de les polítiques dutes a terme durant aquests anys de legislatura. “Les polítiques fetes per les ciutats del canvi han posat en el centre a les persones”, ha explicat Noguera. “La nostra activitat política s’ha dirigit a recuperar els drets perduts en anys anteriors i en transformar les nostres ciutats en ciutats modernes, europees, resilients, justes i verdes que assegurin una vida digna”, ha afegit.

Pel que fa a les polítiques de futur, els dos batles han coincidit en assenyalar la mobilitat sostenible i l’habitatge com els grans reptes de Palma i Santiago. En aquest darrer cas, el batle de Palma ha recordat les mesures preses per Cort com l’obertura de l’Oficina Antidesnonaments “que ha ajudat a més de 1.400 famílies” i la prohibició del lloguer turístic en habitatges plurifamiliars de Palma o la primera Llei d’Habitatge de les Illes Balears que, entre d’altres, obliga als grans tenidors a cedir habitatges buits o en desús per al lloguer social. Tanmateix, ha afegit, “és evident que l’accés a l’habitatge és un dels principals problemes de ciutats com Palma, Santiago, Madrid o Barcelona”.

En aquest sentit, Noguera i Noriega han coincidit en que els ajuntaments han de disposar d’eines per limitar el preu del lloguer a les barriades més afectades per a garantir l’accés a l’habitatge i aconseguir uns barris vius. També han proposat que la durada dels contractes augmenti fins als set anys per a donar estabilitat contra la inseguretat que hi ha ara cada vegada que finalitza un contracte de lloguer. “A banda d’altres mesures com les ajudes per al lloguer als joves, que ja hem posat en pràctica”.

Finalment, els dos candidats a la reelecció de la batlia de Palma i Santiago han recordat la necessitat de tornar a governar durant quatre anys per donar continuïtat a les polítiques de transformació i de canvi de les respectives ciutats.

A la trobada hi ha assistit també la número dos de MÉS per Palma a les pròximes eleccions municipals, Neus Truyol, i altres candidats­ així com també alguns dels actuals càrrecs de la formació ecosobiranista mallorquina.

stats