Política 05/03/2019

La consellera de Cultura retreu al PP el sobrecost del Palma Arena

Fanny Tur ha recordat que el velòdrom ha costat 102 milions d'euros i que encara continuen obertes diverses peces judicials

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu del Palma Arena, ara velòdrom Illes Balears.

PalmaEl velòdrom Illes Balears, abans Palma Arena, ha tornat a aparèixer al ple del Parlament. La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha retret al PP el sobrecost del velòdrom, que ha costat, fins ara, 102 milions d'euros, un 60% més del cost inicial.

Tur ha fet pública la xifra en resposta a una pregunta del diputat del PP Juan Manuel Lafuente sobre la sanció per la contractació incorrecta del gerent del consorci Palma Arena, que va començar a treballar i fer actes públics sense estar donat d'alta a la Seguretat Social.

La consellera ha explicat que, malgrat que se'l va contractar l'octubre, no va començar a cobrar fins que es varen tenir tres informes necessaris. "Per un error administratiu lleu tenim una sanció de 600 euros", ha dit. Tur ha defensat que "el contracte és absolutament correcte, només que es va tardar sis dies a notificar-lo".

A més, Tur també ha recordat "l'historial" del velòdrom Illes Balears i ha detallat que el Palma Arena ja ha costat quasi 102 milions d'euros, i que encara continuen obertes diverses peces judicials. La consellera s'ha referit a una en concret sobre maquinària, relacionada amb uns mesuradors de velocitat valorats en 1,9 milions d'euros, pels quals s'han pagat 2,2 milions.

stats