Política 26/05/2019

El Pacte d'esquerres reedita la majoria absoluta a Palma

El PP queda cinc regidors enfora del PSIB, el clar guanyador, i Vox irromp com a tercera força

Ara Balears
2 min

PalmaEl Pacte d'esquerres pot reeditar la batlia de Palma per la mínima, sumant 15 regidors, segons els resultats que indica l'escrutini del 80% dels vots. En concret, el PSIB, encapçalat per José Hila, aconseguiria 9 regidors, 3 més que el 2015, i prop d'un 27% dels sufragis. MÉS i Podem, en canvi, perdrien vots i escons respecte dels resultats de fa quatre anys; ambdós quedarien amb tan sols tres regidors, dos menys que no el 2015, amb poc més d'un 10% dels vots en tots dos casos.

Tot i que es podria repetir el Pacte, els tres partits que l'han format aquesta legislatura han perdut un representant respecte del 2015. I mentre que els socialistes han crescut devers set punts, Podem n'ha perdut quatre i els ecosobiranistes, més de cinc. La caiguda de MÉS és especialment destacada.

Els resultats per a la capital de les Balears indiquen que Vox irrompria com el tercer principal partit de la ciutat, amb 4 representants i més d'un 13% dels vots, just un per darrere del PP, que com en les altres institucions és el partit que cau amb més força: amb 6 regidors, en perd 3 respecte del 2015. Els populars han passat de tenir un 26,5% del suport electoral a encara no un 18,5%. Ciutadans, per la seva banda, aconseguiria quatre regidors, com Vox, i gairebé encalçaria el partit d'extrema dreta amb prop d'un 12,4% dels sufragis.

El Pi, per part seva, ha tornat a quedar fora de la sala de plens, amb devers un 3,7% dels vots, i la Crida per Palma, també, ja que no ha sumat ni l'1% dels sufragis i ha quedat darrere del Pacma, que ha aconseguit un 1,4% dels vots a Ciutat.

Mateu Isern després de conèixer els resultats de les eleccions municipals de Palma. /ISMAEL VELÁZQUEZ

Després de conèixer els resultats, Mateu Isern, candidat a l'Ajuntament pel Partit Popular, ha reconegut que "han estat uns mals resultats per al PP en aquestes eleccions municipals" i s'ha compromès a ser el cap de l'oposició de Cort si així ho considera Biel Company. "El resultat és clarament insatisfactori i insuficient", ha assegurat Isern.

stats