Política 05/03/2020

El Pacte rebutja impedir la implantació d'una gran superfície comercial a les Fontanelles

El Parlament balear ha denegat la proposta d'El Pi d'instar el Govern autonòmic a aprovar els canvis normatius necessaris per evitar-ho

Ara Balears
2 min
Imatge del solar al que es pretenia construir el centre comercial Ses Fontanelles.

PalmaEl Parlament de les Illes Balears ha rebutjat instar el Govern autonòmic a aprovar els canvis normatius necessaris per impedir que als terrenys de les Fontanelles s'implanti una nova gran superfície comercial, tal com plantejava una proposició no de llei del grup parlamentari El Pi. La negativa a la proposta presentada pel partit regionalista ha rebut el vot en contra dels grups que donen suport a l'Executiu de Francina Armengol i l'abstenció del Partit Popular i Vox.

Segons el diputat d'El Pi Josep Melià, "les darreres decisions judicials evidencien que les Fontanelles poden ser ben aviat una realitat, un fet que aprofundiria en la tendència cap a la minva d'empreses, a l'oligopoli dels grans operadors i a una pèrdua de dinamisme econòmic". En aquest sentit, Melià explica que "el Govern pot dialogar amb els promotors i té capacitat per trobar alternatives a l'ús comercial dels terrenys, coordinant-se amb la resta d'administracions, especialment amb l'Ajuntament de Palma".

Amb referència a la situació de la petita empresa en comparació amb els centres comercials i els grans comerços, El Pi sí que ha rebut el suport unànime de la Comissió d'Economia en la seva petició al Govern de dur a terme una política comercial compromesa amb el petit i mitjà comerç (amb mesures com els centres comercials a cel obert o la formació dual), tot ajudant i potenciant-ne la competitivitat davant el repte digital i la pressió dels grans operadors.

Per altra banda, el Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears, a petició del grup parlamentari El Pi, a trobar, durant el primer quadrimestre de l'any 2020, les línies adequades per ajudar a rebaixar els elevats costos elèctrics de les explotacions agràries com més aviat millor. Així mateix, la iniciativa d'El Pi –aprovada per unanimitat a la comissió esmentada– planteja que, en l'establiment dels criteris per tal de rebre aquests ajuts, es prioritzin les explotacions d'agricultors professionals i, si és possible, les zones de més valor agrari. La proposició no de llei fou presentada amb la voluntat de donar compliment a una esmena parcial del grup parlamentari El Pi incorporada als pressupostos generals de la Comunitat en aquesta matèria.

stats