Política 16/10/2018

El Pacte dedicarà entre 10 i 13 milions a eliminar el copagament farmacèutic

El Govern aplicarà aquesta mesura si Sánchez i Podem no aproven els pressupostos i no ho pot fer l'administració estatal

Jaume Ribas
1 min
Patricia Gómez lamenta que el Ministeri no hagi convocat la Comissió Interterritorial i ara critiqui l'absència dels consellers socialistes a la Conferència Mèdica quan és una reunió "més tècnica".

PalmaLa consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha anunciat aquest dimarts al Parlament que el Govern pretén dedicar entre 10 i 13 milions d'euros dels propers pressupostos a posar fi al copagament sanitari a les farmàcies. “El càlcul s'ha fet tenint en compte els medicaments que varen retirar als pensionistes l'any 2017, però es pot augmentar des del moment que els medicaments siguin gratuïts”, ha assenyalat la consellera.

Gómez ha respost a una pregunta del diputat de Podem Carlos Saura, que ha recordat que aquesta mesura es troba a l'agenda del PSOE i de Podem a escala estatal però ha alertat de la possibilitat que l'hagi d'aplicar finalment la Comunitat Autònoma si els dos partits d'esquerres no aconsegueixen aprovar uns pressupostos al Congrés. Saura s'ha mostrat satisfet i ha valorat positivament la quantitat que preveu el Govern: “És un bon pressupost”.

“Aquesta comunitat autònoma s'avança en el retorn de drets i en mesures socials”, ha dit també Patrícia Gómez per celebrar la mesura del seu propi executiu. L'eliminació del copagament farmacèutic és una de les mesures que va avançar Francina Armengol en el darrer debat de política general, però no se n'havia concretat el cost fins ara.

stats