Política 23/01/2020

Pablo Iglesias demana que es "deixi en mans de la justícia" el cas de prostitució de menors a les Illes Balears

El PP, en canvi, ha exigit dimissions al Govern balear

Ara Balears
1 min
El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, al Palau de la Moncloa

PalmaEl cas de prostitució de menors tutelats a les Illes Balears ha arribat al govern espanyol, que ha demanat que "s'hi deixi actuar el fiscal de menors i ha recordat la importància d'aprovar la llei de violència contra els menors". Segons ha informat l'agència Efe, el vicepresident segon de l'executiu, Pablo Iglesias, ha recordat que hi ha una recerca oberta de la Fiscalia sobre els casos de menors tutelats a les Balears que "ha d'arribar fins al final", mentre que el PP insisteix que ha d'haver-hi dimissions per la responsabilitat de l'Executiu balear.

En una entrevista a Telecinco, Iglesias ha destacat que la protecció dels menors és un assumpte prioritari, com ho posa de manifest que la llei contra la violència dels nins sigui una de les primeres iniciatives del seu departament. "Hi ha una recerca de la Fiscalia, una recerca judicial, que ha d'arribar fins al final", ha dit Iglesias, qui ha insistit que l'executiu treballa "molt dur" per a l'aprovació d'aquesta llei.

Des del PP, la vicesecretària de Política Social, Cuca Gamarra, ha exigit al president Pedro Sánchez i a Iglesias responsabilitats polítiques, com també que "avui mateix" hi hagi dimissions en el Govern PSOE-Podem de Balears per un cas de "màxima gravetat". "Sánchez i Iglesias no poden mirar cap a un altre costat i no assumir responsabilitats polítiques, perquè estam parlant de menors" tutelats per l'Executiu balear, ha sentenciat.

stats