Política 02/08/2018

El PSOE espera que Casado comprengui que el seu inici com a cap de l'oposició "ha sigut completament equivocat"

Cristina Narbona dona un vot de confiança a Casado perquè faci una oposició "lleial"

Núria Martínez
1 min
Encaixada de mans entre el president espanyol, Pedro Sánchez, i el president del PP, Pablo Casado, en la primera reunió entre els dos líders a la Moncloa.

MadridDesprés de tres hores de reunió entre Pedro Sánchez i Pablo Casado, la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha dit que espera que el líder del PP comprengui que el seu inici com a cap de l'oposició ha sigut "completament equivocat". "Ha fet declaracions demagògiques i irresponsables amb temes molt importants com la immigració o Catalunya", ha denunciat Narbona, que ha assegurat que donarà un vot de confiança a Casado després que a la reunió ha dir que farà una oposició "lleial i responsable". En aquest sentit, ha apuntat que estaran "molt atents" en l'inici d'aquesta nova etapa de Casado.

"El PP tindrà ocasió de demostrar-nos que en qüestions d'estat pot fer una oposició lleial", ha assegurat la presidenta del PSOE, que ha afegit que li genera una "sensació" positiva el pla Marshall per a l'Àfrica que ha proposat Casado. Narbona ha considerat que "seria una iniciativa molt important", però li ha retret que durant l'època de Rajoy va haver-hi un "desmantellament" a la cooperació.

La presidenta del PSOE ha assegurat que s'han evidenciat les "posicions contràries amb les polítiques econòmiques", però ha assegurat que es conformen "que amb grans temes d'estat estigui disposat a fer una oposició responsable". "Els dies que han precedit aquesta reunió no semblava que entengués el paper de principal líder de l'oposició", ha afirmat Narbona. Pel que fa a Catalunya –un dels temes en què Casado carrega contra el PSOE–, la presidenta del PSOE ha defensat que ara "demanen que es compleixi la llei", però "generant l'expectativa d'un horitzó de pertinença a Espanya que convenci més persones".

stats