Política 13/05/2019

El PSOE proposa la creació de tres zones a Menorca per a la natació en aigües obertes

Els ports de Fornells, Addaia i Maó serien els pioners en l'acolliment de la iniciativa

Ivan Martín
2 min
Els socialistes consideren que l'aprofitament del litoral ha de servir per a facilitar l'accessibilitat a totes les persones.

Es MercadalEls candidats socialistes a les diferents institucions s'han compromès a crear tres zones ubicades en els ports de Fornells, Addaia i Maó, amb l'objectiu d'habilitar un espai per a la pràctica de la natació en aigües obertes. Consideren que aquesta iniciativa respon a un triple objectiu: millora de la salut, dinamització social i la promoció de valors. A més, les particularitats del litoral menorquí permeten, segons el PSOE, apostar pel model d'aigües obertes, una especialitat que manca d'espais amb condicions de seguretat.

La proposta socialista consisteix a delimitar espais accessibles des de terra i pròxims a nuclis urbans, distants de canals habituals de navegació, ubicats en aigües semiabrigades i amb longituds superiors als 300 metres. Els espais es delimitaran amb una línia de boies, "de manera que es crearan zones segures on no podran navegar les embarcacions i es podrà practicar natació, immersió lleugera o, simplement, gaudir de la mar amb tranquil·litat en un espai paral·lel a la costa", assenyala el candidat del PSOE al Parlament, Marc Pons. Un dels valedors de la proposta és el nedador Martí Riera, que forma part de la llista socialista al Consell. Riera ha recordat que "quan la temporada d'estiu arriba, és molt perillós practicar esport dins la mar per la gran quantitat de barques que hi ha navegant".

Riera també ha destacat la importància de disposar d'aquests espais "perquè la gent amb discapacitat pugui gaudir de la mar en igualtat de condicions, cosa que és una de les raons per les quals tenir instal·lacions d'aquest tipus és fonamental". Per cert, Marc Pons ha garantit que el PSOE treballarà per fer possible que les persones amb mobilitat reduïda puguin accedir a les embarcacions en els ports de competència autonòmica, "a través de mitjans auxiliars d'elevació, que s'instal·larien per facilitar l'embarcament i el desembarcament d'aquestes persones".

stats