Política 24/04/2019

El PSOE proposa per a Maó un pacte de ciutat en matèria d'aigua i enllumenat públic

Els socialistes invertiran els pròxims quatre anys 800.000 euros a renovar 1.500 punts de llum i una quarta part dels fanals

Iván Martín
1 min
El candidat a la batlia, Hèctor Pons ha posat damunt la taula la possibilitat d'un gran pacte de ciutat.

MaóEl PSOE de Maó ha proposat a la resta dels partits polítics que es presenten a les pròximes eleccions municipals un gran pacte de ciutat, que té com a objectiu prioritzar les infraestructures de sanejament d'aigua i la millora de l'enllumenat públic. El candidat socialista a la batlia, Hèctor Pons, considera que "aquestes qüestions no s'han de convertir en motius de disputa política i s'ha de treballar perquè Maó avanci, independentment del color polític que hi governi".

Pel que fa al sanejament de l'aigua residual, Pons s'ha mostrat partidari d'acabar d'executar els projectes dirigits als nuclis urbans perifèrics de Canutells, Binixíquer, es Grau i es Murtar. D'altra banda, el PSOE de Maó manté la intenció de continuar les obres que permetin millorar l'eficiència del sistema de clavegueram. "Tot i que ja s'ha fet molta feina en aquest sentit, encara en queda molta per fer", assegura el candidat a la batlia. Hèctor Pons també s'ha compromès a abordar la revisió del Pla director de sanejament, fent un plantejament clar de separació entre aigües brutes i netes, per facilitar la reutilització i la depuració.

Pel que fa a l'enllumenat, Pons proposa una racionalització i un pla de substitució dels punts de llum existents, de tal manera que es pugui reduir el consum, actualment xifrat en 900.000 euros l'any, i oferir a la ciutadania un servei de més qualitat. Els socialistes renovaran al llarg dels pròxims quatre anys 1.500 punts de llum i una quarta part dels més de 5.000 fanals que hi ha a Maó. El cost d'aquesta inversió s'ha valorat en 800.000 euros. Pons n'ha garantit el compliment: "Podríem prometre que substituirem tots els punts de llum, però volem fer propostes que puguem complir".

stats