Política 28/08/2018

El PSOE reclama "calma, seny i lleialtat" a l'oposició davant la negociació del REB

El diputat socialista Pere Joan Pons considera que el nou règim fiscal estarà aprovat el 2019

Carles Tudurí
2 min
Pere Pons i Francesc Antich, en una imatge d'arxiu.

PalmaEl diputat socialista al Congrés per Balears Pere Joan Pons ha reclamat als partits de l'oposició, Partit Popular i Ciutadans, "calma, seny i lleialtat" davant la recta final per la negociació del Règim Especial de Balears (REB) amb el Govern central.

Tot i que no ha volgut posar data per l'aprovació d'aquesta llei, Pons ha comentat que seria lògic que el 2019 ja estàs inclosa en els pressuposts de l'Estat. Per això, ha considerat que a mesura que s'apropa un any electoral és necessari mantenir la calma per no perjudicar aquestes negociacions.

Pons ha reclamat també a l'oposició capacitat de diàleg i enteniment per aconseguir que el REB sigui una realitat "en els propers mesos".

"Demanem, també a Balears, que la dreta no estigui més enllà de la dreta -ha comentat-, ja que tothom té dret a expressar-se però necessitem calma i 'seny' de cara als mesos que vénen".

Pons ha indicat que que en els darrers mesos hem vist com el Govern central ha complit algunes de les promeses que s'havien fet a Balears, com la posada en marxa del descompte del 75%, el pla de lluita contra l'explotació laboral o la protecció del corredor del Mediterrani, "fets que permeten augurar una pròxima aprovació del REB", ha indicat.

El senador Francesc Antich, que ha acompanyat a Pons a la roda de premsa realitzada aquest dimarts ha comentat en relació a les crítiques de l'oposició que "no hem baixat de l'autobús i ja disparen a tota arreu".

Antich ha aprofitat la seva compareixença pública per valorar positivament el decret per exhumar les restes de Franco del Valle de los Caídos. També ha explicat les millores que el Govern central introduirà en la reforma de la llei de la memòria històrica.

stats