Política 17/05/2019

El PSOE podria guanyar també les eleccions al Parlament Europeu

Es preveu que el partit socialista aconseguiria entre 18 i 20 diputats i el PP, amb 11 o 12 seients al Parlament, superaria Ciutadans, que en tindria entre 9 i 10

Ara Balears
1 min
El president espanyol, Pedro Sánchez

PalmaSegons l'enquesta feta per Premsa Ibèrica per a l'Institut DYM i que ha publicat 'Diario de Mallorca', previsiblement el PSOE serà el clar guanyador de les eleccions al Parlament Europeu. En aquest cas, els socialistes obtindrien un 30% dels vots i aconseguirien entre 18 i 20 diputats, quatre més dels que té ara. El PP, amb el 20% dels sufragis, perdria entre 4 i 5 escons i aconseguiria entre 11 i 12 diputats.

De la mateixa manera, l'enquesta publicada per 'última Hora' i que ha emès Metroscopia, també coincideix amb els resultats de l'Institut DYM i estima que Ciutadans serà la tercera força política i millorarà el resultat del 2014 arribant al 15,6% dels vots, amb nou escons i molt a prop dels resultats del PP.

Les dues enquestes també reflecteixen que Unides Podem mantindrà la quarta posició, amb un 14% dels vots i vuit o nou escons. D'aquesta manera, el partit de Pablo Iglesias milloraria els resultats del 2014 i aconseguiria tres diputats més dels que té en l'actualitat.

Per la seva banda, segons l'enquesta feta per Premsa Ibérica, Vox entrarà al Parlament d'Estrasburg amb el 8% dels comicis i amb 5 escons.

La coalició que encapçala Oriol Junqueras i que està formada per Esquerra Republicana de Catalunya, Bildu i el Bloc Nacionalista Galego podria obtenir tres diputats, amb el 6% dels vots.

stats