Política 04/11/2018

El PSOE guanyaria les eleccions generals i Vox entraria al Congrés de Diputats per primera vegada

Segons una enquesta de GESOP per a 'El Periódico', Sánchez no sumaria amb Podem per obtenir la majoria absoluta

Ara
1 min
Pedro Sánchez aquest dimecres a l'Hospitalet de Llobregat / ACN

BarcelonaEl PSOE guanyaria les eleccions generals, segons una enquesta de GESOP publicada per 'El Periódico'. El partit de Pedro Sánchez no aconseguiria la majoria absoluta ni sumant amb Podem, que es quedaria amb 48-50 escons. Els socialistes n'obtindrien entre 106 i 109. El PP de Pablo Casado seria la segona força en escons, i n'obtindria entre 89 i 93, i Ciutadans, tercera força, tindria entre 73 i 75 diputats.

Tot i que la segona posició en escons seria per als populars, hi hauria un empat tècnic en vots entre el PP i Ciutadans. El partit d'Albert Rivera aconseguiria el 21,8% dels vots, 5 dècimes per sobre del 21,3% que obtindria la formació de Pablo Casado. Per primera vegada, el partit d'extrema dreta Vox obtindria representació a la cambra baixa amb entre 3 i 5 diputats.

Pel que fa als partits independentistes, ERC augmentaria la presència al Congrés de Diputats i passaria de 9 diputats a 13 o 14. El PDECat, per la seva banda, hi disminuiria la representació i perdria entre 2 i 3 diputats, i quedaria amb 5 o 6.

stats