Política 20/08/2015

El PSOE demana una reforma de la Constitució en "sentit federal" i "sense diferències" entre comunitats

El portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, també rebat la proposta de Duran

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernando / EFE

MadridEl portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernando, s'ha mostrat partidari aquest dijous d'una reforma de la Constitució en "sentit federal" i "sense diferències" entre comunitats autònomes. En declaracions als mitjans des del Congrés, Hernando ha rebatut així la proposta del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, de no obrir el meló d'una reforma plena de la carta magna i de només afegir una disposició addicional específica que reculli una identitat catalana.

"Som partidaris d'una reforma constitucional en sentit federal que actualitzi i modernitzi la norma constitucional, que l'adapti als nous temps", ha dit el portaveu socialista, partidari de "millorar el reconeixement de totes les comunitats".

Està previst que el PSOE concreti "aviat" aquesta reforma després que un equip de 'savis' designat pel secretari general del partit, Pedro Sánchez, estigui desenvolupant un informe en aquest sentit.

Des de fa setmanes que el PSOE pressiona el PSC perquè abandoni el dret a decidir. En un primer moment, la mà dreta de Sánchez, César Luena, va obrir la porta a un pacte fiscal amb Catalunya. Una porta que es va encarregar ràpidament de tancar Hernando des del Congrés: no hi haurà una relació "bilateral" especial amb Catalunya.

stats