Política 26/06/2019

PSOE i Unides Podem arriben a un acord de govern pel Consell de Menorca i pressionen MÉS

La formació morada considera que els resultats electorals són clars i aposten per una única presidència de Susana Mora

Iván Martín
1 min
Cristina Gómez i Susana Mora compartiran executiu a l'espera de l'entrada de Maite Salord.

MaóEl PSOE Menorca i Unides Podem han arribat a un acord per configurar l’equip de govern del Consell de Menorca amb vista al pròxim mandat. Ambdues formacions n'han fet una valoració “positiva” i reiteren la “voluntat” d’incloure-hi MÉS per Menorca i formar així una majoria a la institució. Cal recordar que PSOE i Unides Podem necessiten el partit menorquinista. Tot apunta que l’acord a tres de l’any 2015 acabarà reeditant-se i aquest cap de setmana podria confirmar-se l’acord amb els sobiranistes, segons han manifestat fonts de la negociació a l’ARA Balears.

En qualsevol cas, PSOE i Unides Podem pressionen amb l’anunci, malgrat que al mateix temps veuen MÉS per Menorca com a element clau per configurar un govern estable, d’esquerres i progressista. La intenció de socialistes i morats és negociar a tres per consolidar els projectes començats a la legislatura anterior i desenvolupar l’acord programàtic. Per aquest motiu, insten els econacionalistes a continuar conversant per posar en comú els punts programàtics coincidents, que, a judici de PSOE i Unides Podem, “són suficients per compartir govern”.

A més, en el comunicat deixen clar que, després d’analitzar els programes electorals, MÉS per Menorca “no té impediment per arribar a un acord”. PSOE i Unides Podem insten a fer valdre “la voluntat electoral dels ciutadans” i envien un missatge a la petició que els menorquinistes van posar damunt la taula de negociació: “Compartim que els resultats determinen de manera clara que s’ha d’atorgar democràticament la presidència a la candidata que encapçala la llista del PSOE Menorca”.

stats