Política 05/03/2018

PSOE i PP Menorca intensifiquen el debat sobre el model territorial a costa del PTI

Els socialistes defensen el Pla Territorial Insular i consideren que el Partit Popular no ha realitzat tots els esforços necessaris per garantir un model d'illa basat en el creixement sostenible

Iván Martín
1 min
La confrontació pel futur territorial de Menorca va en augment en els plens del Consell.

MaóEl model territorial de cada formació política s'ha convertit els darrers dies en el principal debat. Mentre que el PSOE Menorca defensa a ultrança el Pla Territorial Insular de l'any 2003, el Partit Popular atribueix la defensa del territori a la Llei d'Espais Naturals. La discussió sobre el model d'illa arriba després d'un intens intercanvi d'acusacions en els darrers plens del Consell amb el projecte de zonificació del lloguer turístic de l'equip de govern damunt la taula.

Els socialistes reivindiquen el paper que va tenir el PTI d'ençà que entrà en vigor. Un document d'ordenació territorial que hauria garantit la virginitat de paratges com Macarella, Macarelleta, la Vall i Alparico, entre d'altres. De la mateixa manera, el PSOE recorda, per exemple, que l'hotel de Son Bou tan sols ha aixecat dues torres en lloc de quatre a causa de la preservació que exemplifica el PTI. D'altra banda, el Camí de Cavalls també és una conseqüència positiva del Pla Territorial Insular i els socialistes demanen al Partit Popular que expliqui el seu model. Finalment, des del PSOE no entenen com el PP no va canviar o modificar el PTI una vegada governà el Consell.

Per la seva banda, el Partit Popular nega que el PTI hagi estat clau en la preservació i en el creixement urbanístic, i assegura que durant els anys de mandat popular no es va urbanitzar cap zona protegida i diu que el Pla Territorial no impedí la construcció de dues torres més a l'hotel de Son Bou. Els conservadors admeten que modificar el PTI era un procés llarg i per aquest motiu s'apostà per la Norma Territorial Transitòria.

stats