Política 06/05/2019

El PSOE Menorca proposta fer un centre de Secundària en un dels quarters del Castell

Els socialistes també aposten per completar l'oferta amb un nou geriàtric

Ivan Martín
2 min
Els quarters de l'Esplanada són un dels referents del municipi i els usos futurs marcaran la funcionalitat del poble.

Es CastellEl PSOE Menorca ha posat damunt la taula la possibilitat que un dels quarters adquirits recentment pel Govern balear en el municipi del Castell aculli un centre de Secundària. A més, els socialistes han proposat destinar l'altre quarter a un geriàtric. Cal recordar que l'Executiu autonòmic, conjuntament amb el Consell de Menorca i l'Ajuntament del Castell van comprar a la SAREB els dos edificis per un valor de 2,4 milions d'euros. Una comissió de coordinació serà l'encarregada de determinar els futurs usos dels espais, però el PSOE ha deixat clares les seves preferències.

En concret, el quarter Comte de Cifuentes seria l'escollit pels socialistes per al centre educatiu, una vegada assolit el principal objectiu de l'adquisició dels immobles, la recuperació dels emblemàtics pavellons per a un ús públic. Tot i que la proposta del PSOE s'emmarca en un període polític previ a les eleccions municipals, han assegurat que la proposta té un important consens, i en qualsevol cas s'obrirà un procés de participació per establir els usos concrets que ha de tenir el Comte de Cifuentes.

Els socialistes consideren que la superfície de l'edifici, amb més de 6.000 metres quadrats, i la seva ubicació, la cèntrica plaça de l'Esplanada, afavoreixen el projecte de centre de Secundària. També s'ha de tenir present la necessitat a la zona de Llevant de Menorca d'un nou centre d'aquestes característiques que pugui descongestionar la situació dels tres instituts de Maó i oferir un servei més còmode per als alumnes i el professorat. Pel que fa al segon quarter, Duc de Crillón, el PSOE ha proposat ubicar-hi el geriàtric i a la parcel·la destinada per a aquest equipament, a la zona de Santa Anna, construir-hi un bloc d'habitatges públics.

stats