Política 21/05/2019

El PSOE Menorca demanarà al Govern el traspàs de la competència de recursos hídrics

Assegura que l'Executiu autonòmic licitarà a principi del mandat quatre projectes per a l'illa

Iván Martín
2 min
Marc Pons, Susana Mora i Hèctor Pons han detallat les iniciatives socialistes en recursos hídrics.

MaóEl PSOE Menorca s'ha compromès a promoure el traspàs de les competències de recursos hídrics cap al Consell de Menorca. La candidata socialista a la màxima institució de l'illa, Susana Mora, ho ha confirmat, tot i ser conscient de la dificultat que comporta reclamar aquesta competència, així com la d'obres hidràuliques. "És necessari gestionar l'aigua des d'aquí, i per avançar en la insularitat del servei integral a través de la fórmula que s'acordi entre el Consell i els ajuntaments. Sabem que no és una competència que l'Estatut prevegi, però la planificació des de Menorca és imprescindible", ha assenyalat Mora.

A més, el PSOE també proposa en matèria de recursos hídrics la infiltració de l'aigua dessalada als aqüífers per diluir la concentració de nitrats i altres partícules contaminants i la intrusió salina que es produeix a zones de l'illa. Els socialistes promouran la construcció d'aljubs d'aigües pluvials a les zones urbanes i industrials, a més de l'ús d'aigua depurada per al reg de les zones verdes i la neteja de carrers. D'altra banda, faran arribar l'aigua dessalada fins al nucli urbà de Ciutadella i finalitzaran la construcció de l'actual desnitrificadora i n'instal·laran una altra, amb l'objectiu d'assegurar el subministrament a totes les zones i en tot moment.

El PSOE considera que els recursos hídrics són el futur per a la sostenibilitat de Menorca. És un tema en què, segons Susana Mora, "ja hem demostrat la implicació destinant des del Consell 7 milions d'euros a mesures encaminades a la millora de l'àmbit". El compromís no solament s'ha escenificat amb les declaracions de la candidata al Consell, ja que el candidat al Parlament, Marc Pons, ha destacat les actuacions que es duran a terme a principi de la pròxima legislatura: "Licitarem dues noves depuradores a Sant Lluís i es Mercadal, l'estació de bombeig al Migjorn i la utilització de l'aigua procedent de la depuradora Maó - es Castell per refrigerar la central tèrmica de Maó".

stats