Política 07/05/2019

El PSOE Menorca es compromet a construir 200 habitatges públics el pròxim mandat

També garanteix que destinarà un centenar d'habitatges buits al lloguer social

Iván Martín
2 min
Susana Mora i Marc Pons han detallat avui les propostes en matèria d'habitatge que impulsaran des del PSOE.

MaóLa candidata del PSOE al Consell de Menorca, Susana Mora, i el candidat al Parlament, Marc Pons, han anunciat aquest dimarts el compromís del seu partit per construir un total de 200 habitatges públics amb vista al pròxim mandat, sempre que els socialistes revalidin els acords de govern al capdavant de la màxima institució insular i el Govern balear. Cal dir que, d'aquests 200 habitatges, ja n'han construït 62.

Les polítiques relacionades amb l'habitatge han estat una "prioritat", segons han afirmat els responsables del PSOE a Menorca. A banda de l'edificació d'aquest paquet d'immobles públics, han garantit que destinaran un centenar d'habitatges buits al lloguer social, amb la finalitat que els joves tinguin facilitats per independitzar-se. També han anunciat la posada en marxa d'un observatori de preus per disposar d'informació directa i fiable dels preus dels lloguers en pobles i zones com a element de referència per evitar especulacions. Una altra mesura que impulsaran els socialistes menorquins és la bonificació de l'impost de construcció per a habitatges públics, la bonificació dels lloguers de llarga duració i el desenvolupament a l'illa del model de cooperatives d'habitatge que s'està duent a terme a Mallorca.

Susana Mora ha defensat que “hem de convertir l’habitatge en la cinquena pota de l’estat del benestar, i per això tots els nostres programes electorals anuncien el ferm compromís amb l’habitatge”. Per la seva banda, Marc Pons ha explicat que “la feina feta durant aquest mandat és molta, i dona fruits. La feina en habitatge és complexa i vol temps, i cal recordar que partíem de zero, de governs del PP que en lloc de generar sòl públic el venien per fer hotels. Hem fet molta feina, però encara n’hem de fer més, no hi ha dubte”.

stats