Política 16/05/2019

El PSOE Menorca aposta per un centre per a persones amb discapacitat física a Ciutadella

Aquest nou centre tindria una ocupació d'entre 20 i 25 places residencials i un espai de centre de dia

Iván Martín
2 min
El centre polivalent és un projecte dels socialistes per a Ciutadella.

MaóEl PSOE Menorca ha proposat la construcció d’una residència per atendre persones amb discapacitat física, com per exemple les persones amb pàrkinson, lesions medul·lars o esclerosi múltiple. Actualment, Menorca registra una manca de servei específic per a aquest col·lectiu, circumstància que no succeeix a les altres illes de les Balears. Aquest fet provoca que en la majoria de casos es derivin els pacients a centres socials com el de Santa Rita de Ciutadella o geriàtrics, malgrat no tenir l’edat corresponent i no ser centres adaptats al 100% a les seves necessitats.

Aquest nou centre tindria una ocupació d'entre 20 i 25 places residencials i un espai de centre de dia per a persones amb discapacitat física. A més, oferiria serveis complementaris de suport com la fisioteràpia, l’estimulació i tallers específics, que podrien fer servir tant les persones ingressades com pacients externs. La gestió d’aquest centre estaria enfocada amb el model d’atenció centrat en les persones i s'hi fomentaria que els pacients puguin viure de la manera més autònoma possible.

A més, els socialistes proposen l’ampliació dels horaris a aquelles persones que així ho necessitin. La candidata al Consell insular, Susana Mora, considera que "les persones dependents de Menorca i els seus familiars han de poder decidir si volen optar per un centre especialitzat o per l'atenció domiciliària, i l'administració pública ha de posar els recursos suficients perquè ambdues opcions siguin possibles”. Així, segons Mora, “el PSOE ampliarà els horaris de l'atenció a domicili, fomentarà la gratuïtat del servei de teleassistència per a tothom i implementarà la teleassistència avançada”.

Per part seva, el candidat al Parlament, Marc Pons, ha recordat que “el Govern destina cada any 13 milions i mig d’euros en polítiques de dependència a Menorca, i en aquest sentit, el nou centre que anunciam s’ha de pagar de manera conjunta entre el Consell insular i el Govern si els socialistes governam, i el gestionarà la Fundació de Persones amb Discapacitat”.

stats