Protesta de la Plataforma Antiautopista a l'arribada del ministre de Foment a l'acte públic del PSIB

José Luís Ábalos diu que a Catalunya "haurien de preocupar-se més pels ciutadans, com ho fan a les Balears" 

Els activistes, vestits amb camisetes reivindicatives de color groc, han volgut mostrar el seu desacord amb el projecte de la carretera Llucmajor-Campos davant els dirigents socialistes que aquest diumenge han participat en un acte públic del PSIB a Palma.

Per això hi han acudit amb fotografies enormes per demostrar el gran impacte que, segons entenen, va suposar la construcció d'aquesta infraestructura.

El secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luís Ábalos, ha participat aquest diumenge a Palma en l'acte públic amb 300 persones que ha tingut lloc a Can Oms, per posar en relleu les "polítiques pioneres que han impulsat els socialistes a les Illes i que serveixen com a mirall per al govern d'Espanya". Ábalos ha estat acompanyat per la secretària general del PSIB i presidenta del Govern, Francina Armengol, i la secretària general dels socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido.

Aquest ha estat un acte públic que servirà per explicar les polítiques de canvi iniciades a les Balears i que segons el PSIB "han servit d'exemple al govern d'Espanya de Pedro Sánchez". Mercedes Garrido ha obert l'acte per recordar que la pròxima campanya electoral "serà difícil però ens donarà l'oportunitat de lluitar contra els nostàlgics del franquisme i els poderosos" ha dit.

Francina Armengol ha agraït durant la seva intervenció la presència a Palma del ministre però també ha recordat que "Vivim a unes illes i això de vegades no es té en compte". Per això, ha dit, cal culminar el Règim Especial de Balears ( REB), i ha agraït al Govern d'Espanya l'aprovació del 75 per cent de descompte en els bitllets a la península.

Després de la intervenció d'Armengol, ha estat el torn de José Luís  Ábalos que ha destacat la feina de les Illes i ha criticat la gestió de Catalunya. "Haurien de preocupar-se més pels ciutadans, com vosaltres a Balears, però com el govern de Catalunya està en altres coses  diuen que aquestes coses no passarien si tinguéssim una república" ha dit Ábalos i ha afegit que "la república té aquest avantatge, que ho arregla tot. El que no pot ser és que es cridi a la gent a la revolució, posant en joc la convivència en altres llocs d'Espanya" ha sentenciat.

Després de l'acte amb  Ábalos , la setmana següent, el diumenge 16 de desembre, la subsecretària general del PSOE, Adriana Llastra, visitarà Eivissa per participar en el menjar de Nadal.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF