Política 05/11/2019

El PSIB-PSOE vol que el 5% del PIB es destini a Educació

També proposen que l'escolarització entre els 0 i els 3 anys sigui gratuïta

K. O.
1 min
/ DAVID BORRAT

PalmaEl candidat del PSIB-PSOE per les Balears al Congrés, Pere Joan Pons, i els candidats al Senat per Mallorca, Cosme Bonet i Susanna Moll, han anunciat aquest dimarts el compromís del partit perquè el 5% del PIB de l'Estat es destini a Educació. També proposen que l'escolarització entre els 0 i els 3 anys sigui gratuïta i una nova llei educativa. L'objectiu és "garantir la qualitat i la igualtat d'oportunitats entre alumnes", ha dit Pons.

Bonet ha assegurat que l'augment de la inversió educativa a totes les comunitats milloraria les beques i es podria impulsar la formació professional. "L'educació pública és un gran igualador", ha comentat el candidat al Senat. Per la seva banda, Moll ha defensat la necessitat perquè l'etapa entre els 0 i els 3 anys sigui gratuïta: "Necessitam el suport del govern espanyol" per fer una reforma".

Pere Joan Pons també ha recordat que volen "avançar" cap a un model progressista i no de "retrocés", fent referència al Partit Popular, en l'etapa del qual "es varen acomiadar milers de professionals". Sobre això ha dit que durant la gestió socialista "hem augmentat plantilles".

stats