Armengol assegura que el PSIB compleix dos somnis: guanyar a les Illes i poder governar vuit anys

La candidata el Govern agraeix la confiança i destaca que "no decebrem els ciutadans"

La candidata del  PSIB  a  la  presidència del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que els resultats de la jornada electoral permeten al  PSIB  complir dos somnis: guanyar a les Illes per primera vegada i poder governar durant  vuit  anys seguits.

Armengol ha qualificat de "gran victòria històrica" els resultats i ha agraït la confiança dels ciutadans, "als quals no decebrem". Segons la presidenta en funcions, revalidar un nou govern del Pacte d'esquerres permetrà continuar amb les polítiques socials que ha tirat e ndavant el seu executiu els darrers quatre anys. La gent, ha dit Armengol, ha votat "sanitat, educació, habitatge i protecció del medi ambient".

Acompanyada per la candidata al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el candidat a l'Ajuntament de Palma, José  Hila , la presidenta ha esperat quasi a la una de la nit per fer acte de presència davant els mitjans de comunicació per valorar la jornada electoral, tot i els bons resultats per al partit que s' han anat anunciant   d'ençà que  s'han començat a conèixer  els primers resultats al voltant de  les deu del vespre.

Sobre el futur acord amb Unides-Podem i MÉS per reeditar el Pacte d'esquerres, ha indicat que és moment de  gaudir  de la victòria i que ja hi haurà temps per parlar amb les altres forces polítiques ,

Per la seva banda,  Hila  s'ha mostrat molt satisfet pel triomf a Palma, i ha recordat que feia més de 30 anys que no  es   produïa . Ha parlat de reeditar el pacte amb els seus actuals socis de govern municipal, però ha insistit  que  es va presentar per ser batle durant quatre anys i que, vists els resultats, així serà, de manera que ha descartat compartir la batlia, com ha passat en el mandat actual.

Hila  ha dit que  l'única  mala notícia del dia ha estat l'entrada a les  institucions  de  Vox , tot i que han recordat que estaran a l'oposició.

Cladera també ha insistit  que  la victòria ha estat històrica i que s'ha guanyat molt de poder municipal en poblacions molt importants, com Palma,  Marratxí , Calvià, Inca, Lloseta, Alcúdia, etc.

La nit ha estat llarga a la seu del  PSIB  del carrer Miracle de Palma. Una  quarantena  de periodistes han seguit l'escrutini a la segona planta de l'edifici, mentre la plana major del partit ha estat a porta tancada a la primera. Només  Iago   Negueruela , portaveu del partit, ha comparegut just quan han tancat els col·legis electorals i s'ha conegut el sondeig d' IB3  que donava la majoria al Pacte d'esquerres.

L'escrutini per decidir l'Ajuntament de Palma ha estat el més ajustat, ja que durant quasi tota la nit els tres partits d'esquerra han sumat 15 regidors, la xifra  necessària  per poder governar davant els 14 de les tres formacions de dretes. En canvi, la majoria al Govern ha semblat més clara, tot i que l'escrutini al Parlament ha anat sempre molt més endarrerit.

Els dirigents del  PSIB  han anat arribant a la seu del partit a Palma per seguir l'escrutini. Francina Armengol hi ha arribat poc abans de les 20 h. El candidat a l'Ajuntament de Palma, José  Hila , el senador Francesc  Antich  i la candidata al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, han estat alguns dels presents aquesta nit.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF