Política 21/09/2019

El PSIB reclama la flexibilització de la regla de despesa dels ajuntaments sanejats

El partit participa en el XII Ple de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies

Ara Balears
1 min
El PSIB reclama la flexibilització de la regla de despesa dels ajuntaments sanejats

PalmaLa delegació del PSIB que participa en el XII Ple de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que té lloc a Madrid ha reclamat la flexibilització de la regla de despesa per als ajuntaments sanejats.

El secretari de Política Municipal i batle d'Eivissa, Rafel Ruiz, ha reclamat que es flexibilitzi l'anomenada Llei Montoro, "perquè com a administracions més pròximes a la gent", la tasca dels ajuntaments és "donar la millor resposta possible "als ciutadans" amb els doblers que els consistoris recapten i que tenen "limitat de manera injusta", segons ha informat el PSIB en una nota.

Ruiz ha defensat una esmena presentada pels socialistes en la Comissió de governs locals de l'assemblea de la FEMP per adaptar l'aplicació de l'estabilitat pressupostària a les entitats locals amb comptes sanejats.

Ha recordat que el pressupost al qual no poden accedir els ajuntaments de les Balears ja ascendeix a més de 500 milions d'euros i ha assegurat que "continuarem reclamant poder disposar d'aquests milions" governi qui governi.

En els mateixos termes s'ha expressat el batle de Palma, José Hila, que ha presidit aquesta comissió de treball. "Demanam que es flexibilitzi la regla de despesa i que el superàvit es pugui invertir com decideixin els ajuntaments", ha argumentat.

Entre la delegació socialista han viatjat Catalina Cladera i Susana Mora, presidentes dels consells de Mallorca i Menorca, respectivament. Ambdues han descrit com a "importantíssim" el paper de la FEMP en la defensa dels interessos de les entitats locals i per treballar de manera conjunta "per a la millora del finançament dels municipis i poder potenciar els estalvis que tenen acumulats".

stats