Política 11/11/2019

El PSIB diu que si l'esquerra no aprofita les oportunitats per governar, la dreta sí que ho fa

La portaveu dels socialistes, Sílvia Cano, ha assegurat que "ens hem d'entendre sí o sí" perquè cal un executiu "fort" i "sòlid"

K. O.
1 min
Silvia Cano durant la compareixença al Parlament.

Palma"És un fet històric, som la força més votada", ha comentat la portaveu del PSIB, Sílvia Cano, aquest dilluns, en destacar que els socialistes han estat els més votats a l'Estat i a cada una de les Illes i municipis més importants com ara Maó, Palma, Calvià i Manacor. Cano ha assegurat, però, que les formacions d'esquerres "ens hem d'entendre sí o sí", perquè cal un govern "fort" i "sòlid", i ha afegit que "si l'esquerra no aprofita les oportunitats, la dreta sí que ho fa".

La portaveu ha reiterat la importància de fer "tabula rasa" i "bastir ponts" per frenar la dreta i l'extrema dreta, perquè Vox ha aconseguit dos escons a les Balears i 53 a tot l'Estat. Sobre això, Cano ha recordat que a Grècia el partit neonazi Alba Daurada ara està "desmantellat".

En la mateixa línia, la presidenta del Govern balear i secretària general del PSIB, Francina Armengol, va destacar la victòria de la seva formació, tot i que va acceptar el retrocés. El PSOE, tal com ha passat a l'Estat, ha guanyat les eleccions del 10-N a les Balears, amb dos escons i un 25,41% dels vots, però ha perdut avantatge respecte dels comicis del 28 d'abril.

stats