El PSIB diu que si l'esquerra no aprofita les oportunitats per governar, la dreta sí que ho fa

La portaveu dels socialistes, Sílvia Cano, ha assegurat que "ens hem d'entendre sí o sí" perquè cal un executiu "fort" i "sòlid"

"És un fet històric, som la força més votada", ha comentat la portaveu del PSIB, Sílvia Cano, aquest dilluns, en destacar que els socialistes han estat els més votats a l'Estat i a cada una de les Illes i municipis més importants com ara Maó, Palma, Calvià i Manacor. Cano ha assegurat, però, que les formacions d'esquerres "ens hem d'entendre sí o sí", perquè cal un govern "fort" i "sòlid", i ha afegit  que  "si l'esquerra no aprofita les oportunitats, la dreta sí que ho fa".

La portaveu ha reiterat la importància de fer "tabula rasa" i "bastir ponts" per frenar la dreta i l'extrema dreta, perquè Vox ha aconseguit dos escons a les Balears i 53 a tot l'Estat. Sobre això, Cano ha recordat que a Grècia el partit neonazi Alba Daurada ara està "desmantellat".

En la mateixa línia, la presidenta del Govern balear i secretària general del PSIB, Francina Armengol, va destacar la victòria de la seva formació, tot i que va acceptar el retrocés. El PSOE, tal com ha passat a l'Estat, ha guanyat les eleccions del 10-N a les Balears, amb dos escons i un 25,41% dels vots, però ha perdut avantatge respecte dels comicis del 28 d'abril. 

El PSOE guanya a les Balears, però el PP es recupera i Vox es dispara

EDICIÓ PAPER 09/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF