Política 25/02/2019

El PSIB qualifica l'aprovació del REB d'"èxit col·lectiu de la societat de les Balears"

L'executiva del partit s'ha reunit aquest dilluns per aprovar el nou calendari de preparació de candidatures

Ara Balears
2 min
Representants socialistes durant la reunió de l'executiva.

PalmaEl PSIB-PSOE ha qualificat aquest dilluns el REB d'"èxit col·lectiu de la societat de Balears, que ha fet feina durant molts anys per aconseguir-lo". Així ho ha expressat el portaveu del partit, Iago Negueruela, en una roda de premsa que ha ofert després de la Comissió Executiva del partit, i ha reiterat la "satisfacció de la formació per l'aprovació del projecte".

"Tenim un REB que té en compte els quatre eixos que sempre hem dit que eren fonamentals, com són el fons d’insularitat, l'energia, el transport, i la part de fiscalitat que es tramitarà com a projecte de llei", ha destacat Negueruela, que ha demanat “altura de mires a la resta de formacions polítiques” per tal que "hi hagi unió entre els partits per convalidar el REB, com n’hi ha hagut amb la societat civil".

Segons el conseller de Treball, l’aprovació del REB s’ha produït per l’entesa "entre els governs liderats pels socialistes aquí i a Madrid", recordant que "en nou mesos de govern de Pedro Sánchez hem aprovat un REB, cosa que no varen fer ni Company ni Bauzà ni Rajoy en set anys i amb majories absolutes".

Preparació de candidatures

Negueruela també ha explicat el nou calendari per a l’elaboració de candidatures que ha aprovat aquest dilluns la Comissió Executiva del partit, i que s’ha hagut d’adaptar a causa de l’avançament del Comitè Federal del PSOE al 17 de març amb motiu de la convocatòria d’eleccions per al 28 d’abril.

Així, el PSIB-PSOE treballa amb un triple calendari que preveu, com a punt de partida, donar la veu als militants, a través de les assemblees municipals i de districte, per elaborar les llistes en un procés que funciona de baix cap a dalt: candidatures a corts generals, Parlament autonòmic, consells insulars, municipis de més de 50.000 habitants i eleccions europees.

Les assemblees municipals i de districte tenen fins dia 6 de març per presentar la seva proposta de candidats a cadascuna d’aquestes institucions, que seran ratificades en el Comitè Federal de dia 17 de març, previ dictamen del Consell Polític del PSIB-PSOE, que té com a data màxima dia 13 de març.

Les assemblees municipals tenen fins dia 28 de març per triar les candidatures als seus municipis, que hauran de ser ratificades en el Consell Polític de dia 31 de març, previ dictamen de les comissions de llistes insulars i aprovació dels dictàmens per part del Consell Polític de la Federació Socialista de Mallorca i els comitès insulars de la Federació Socialista de Menorca i la Federació Socialista d’Eivissa, respectivament.

Els municipis de menys de 20.000 habitants són els que tenen més marge per elaborar les seves candidatures, sempre tenint en compte que dia 17 d’abril el Consell Polític de la Federació Socialista de Mallorca i els comitès insulars de Menorca i Eivissa han d’haver ratificat les candidatures amb dictamen previ de la Comissió de Llistes Insulars.

stats