Política 02/05/2018

Iago Negueruela: “Depèn del PP i de Ciutadans acabar amb les prospeccions en aigües balears”

Les esmenes del PSIB als pressupostos generals demanen 630 milions per a les Illes Balears

J. R. / Ara Balears
2 min
L'executiva del PSIB, reunida a la seu del partit.

PalmaEl Partit Socialista ha reunit aquest dimecres la seva Comissió Executiva Permanent, justament el dia que el PSOE compleix 139 anys. El portaveu del partit i conseller de Treball, Iago Negueruela, ha acusat el PP i Ciutadans de no permetre acabar amb les prospeccions i ha anunciat que el PSIB “posa tots els mecanismes polítics i legals en marxa per acabar amb les prospeccions a les nostres costes”.

Negueruela ha detallat que “hem presentat al Congrés preguntes perquè el govern faciliti tota la informació d’aquests sondejos i l’expedient jurídic per veure en què consisteixen aquestes prospeccions, al Senat una moció per aturar aquest nou projecte i per declarar la Mediterrània zona lliure de prospeccions, i al Parlament s’està estudiant la viabilitat de tornar a presentar la Llei antiprospeccions que va ser vetada pel PP i Ciutadans”.

A més, Negueruela ha acusat Biel Company de “disfressar de projecte científic el que en realitat és un projecte que suposa greus perjudicis per al nostre ecosistema marí, el qual el PP torna a posar en risc per determinats interessos”.

El portaveu del PSIB, Iago Negueruela, i la secretària d'economia del partit, Catalina Cladera.

D’altra banda, la Comissió Executiva ha aprovat una altra resolució de rebuig als Pressupostos Generals de l’Estat, que tal com ha explicat la secretària d’Economia i consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, “discriminen les Illes Balears i ens situen una vegada més a la cua de la inversió territorialitzada i no milloren la qualitat de vida de la ciutadania ni ajuden a la redistribució del creixement econòmic”.

Per això, Cladera ha instat l’Estat a aprovar les esmenes presentades pel PSIB-PSOE als PGE, que millorarien la inversió de les Balears en 630 milions d’euros. En concret, Cladera ha emfatitzat la necessitat que el Govern d’Espanya “accepti la nostra esmena per incloure el 75%" del descompte de resident al transport aeri amb la península i que, a més, l'inclogui el Règim Especial per a les Balears (REB).

Pel que fa al nou sistema de finançament, Cladera ha denunciat el retard del govern de Rajoy a l’hora de presentar una proposta i ha posat en dubte que aquesta legislatura estigui llest el nou sistema, ja que “fins ara ens passa amb cançons sense presentar una veritable proposta política”.

stats