Política 13/01/2020

El PSIB promet defensar els interessos illencs davant el nou govern de l'Estat

El portaveu de la formació ha dit que reclamaran un sistema de finançament més just i que els pressupostos estatals tinguin en compte les Illes

K. O.
1 min
L'executiva del PSOE aquest dilluns

PalmaEl portaveu del PSIB, Iago Negueruela, ha assegurat aquest dimarts que la formació defensarà els interessos de les Balears davant el nou govern espanyol format pel PSOE i Unides Podem. De fet, ha dit que l'agenda que el seu partit ha seguit a les Illes "es reflectirà" a Madrid. El portaveu socialista ha comentat, després d'una reunió de l'executiva del partit, que reclamaran un sistema de finançament més just i que els pressupostos estatals tinguin en compte les Illes.

"Cal aportar calma a una societat que ha hagut d'anar unes quantes vegades a votar", ha afirmat Negueruela, i per això ha demanat als partits de l'oposició que es considerin "moderats" que siguin constructius. Sobre les polítiques que farà el nou executiu espanyol, el portaveu del PSIB ha comentat que seran molt similars a les que s'han fet a les Illes pel que fa a iniciatives contra el canvi climàtic i la igualtat social i de gènere.

Així mateix, Negueruela ha dit que comencen l'any amb satisfacció per tenir un govern estatal "progressista presidit per Pedro Sánchez i perquè el PSOE governi actualment les principals institucions de les Balears.

stats