Política 16/01/2019

El PSIB presenta els coordinadors de la Conferència Política

L'esdeveniment, que es durà a terme els dies 16 i 17 de març, servirà per donar forma al programa electoral de la formació

Maria Llull
2 min
Imatge de la reunió dels coordinadors dels grups de treball a la seu del PSIB.

PalmaEl portaveu del PSIB-PSOE, Iago Negueruela, ha presentat aquest dimecres la Conferència Política dels socialistes de les Illes Balears, que es durà a terme els dies 16 i 17 de març i servirà per donar forma al programa electoral dels socialistes per als comicis del 26 de maig.

La Conferència Política, que coordinarà Negueruela, girarà sobre quatre eixos principals: créixer més i millor; igualtat d’oportunitats i qualitat de vida; proximitat, una manera de governar, i feminisme, la gran revolució en marxa. Hi haurà un total de 13 àrees de treball, cadascuna de les quals serà coordinada per una persona especialista en la temàtica.

L'objectiu de la Conferència Política és "renovar idees i obrir el partit". Per aquest motiu, els socialistes incorporen als equips de treball professionals de diversos àmbits productius i socials, molts dels quals no són militants. Negueruela ha assenyalat que "l’única condició ha estat que coneguin bé l’àrea en què treballen i aportin idees", independentment de si formen part o no del PSIB.

El feminisme tindrà un paper clau en la Conferència. Negueruela han explicat que els socialistes vetlaran perquè les polítiques feministes tenguin una "presència transversal".

Els 13 grups de treball faran feina de manera autònoma els propers dos mesos. Cadascun elaborarà un document que es debatrà els dies 16 i 17 de març a la Conferència Política. "El partit vol integrar les idees de les entitats i fer una proposta de govern pensant en la ciutadania. S’ha de governar des de la proximitat, des de les Illes i per a les Illes", ha destacat Negueruela.

Maria Antònia Truyols (economia distributiva i innovació); Rafa Ballester i Manel Porras (turisme, empresa i diversificació productiva); Miquel Vadell (sostenibilitat i transició ecològica); Isabel Castro (qualitat d'ocupació i conciliació); Toni Baos (educació, esport i formació professional); Carles Bona (universitat, cultura i recerca); Angélica Miguélez (salut, polítiques socials i envelliment actiu); Joan Ferrer (mobilitat com a dret de ciutadania); Yolanda Garví (habitatge); Lourdes Aguiló (participació democràtica i govern obert); Lorena Oliver (dignitat i extensió de drets); Xisco Antich (institucions al servei de les Illes Balears), i Xisca Garí (feminisme, la gran revolució en marxa), seran els 13 coordinadors dels grups de treball.

stats