Política 15/05/2019

Martí March: “Ens agradaria tirar endavant una llei d’educació pròpia de les Illes Balears”

El PSIB es compromet que les primeres matrícules universitàries de cada assignatura siguin gratuïtes

Ara Balears
2 min
Martí March: “Ens agradaria tirar endavant una llei d’Educació pròpia de les Illes Balears”

PalmaEl candidat socialista al Parlament de les Illes Balears per Mallorca i actual conseller d’Educació, Martí March, ha exposat els principals reptes educatius que li agradaria afrontar a partir del 26 de maig, i ha destacat que és molt imprescindible “tirar endavant una llei d’educació pròpia de les Illes Balears", una llei, ha ressaltat March, “tan consensuada com sigui possible, pactada amb la pluralitat de la comunitat educativa i els grups parlamentaris”.

Un altre dels reptes als quals ha fet al·lusió March ha estat al compromís dels socialistes per convertir l’etapa 0-3 anys en una etapa educativa, fent possible que sigui gratuïta i universal. Aquest compromís requerirà un “acord amb el govern d’Espanya, els consells insulars i els ajuntaments”. També ha remarcat que la Formació Professional continuarà tenint un pes destacat en el full de ruta socialista per a la pròxima legislatura.

Respecte de les fites destacades d’aquesta legislatura que està a punt de concloure, March ha volgut ressaltar “l’acció simbòlica” d’obrir les portes del Consolat de Mar a la comunitat educativa just a l'inici de la legislatura “després de tants d’anys d’abandó del sistema educatiu”.

Així mateix, March ha posat en valor el Pla d’infraestructures que ha permès invertir 67 milions d’euros en la millora dels centres de les Illes Balears, tot un “procés progressiu” l’objectiu del qual ha estat “posar els centres a disposició, perquè tenir centres dignes és la primera passa perquè l’educació també pugui ser digna en tots els sentits”, ha remarcat el conseller.

El PSIB es compromet que les primeres matrícules universitàries de cada assignatura siguin gratuïtes

El PSIB es compromet que, si torna a governar, les primeres matrícules universitàries de cada assignatura seran gratuïtes. Aquesta mesura ha de servir perquè "tothom pugui accedir a la universitat sense dependre de la renda dels pares o de la pròpia", segons ha explicat la candidata dels socialistes balears al Parlament Europeu, Alícia Homs, en un acte de campanya aquest dimecres a la plaça del Tub de Palma.

Una altra de les mesures que el PSIB vol aplicar en l'àmbit educatiu es dirigeix a impulsar les beques Erasmus, amb un incentiu que complementi l'import que arriba des de la Unió Europea. "Lluitarem perquè siguin ampliades. Aquest Govern aposta per la mobilitat dels estudiants, la qual els obre al món i els ofereix una formació que no es pot obtenir estudiant només a les Balears", ha explicat Homs.

Una altra de les propostes dels socialistes balears posa el focus en la Formació Professional. Es tracta de donar incentius a les empreses perquè contractin els joves durant el procés de formació, per tal que hi puguin quedar en haver acabat els estudis.

Per la seva banda, el candidat al Parlament de les Illes Balears i actual conseller d'Educació, Martí March, ha recordat que la legislatura acaba amb 1.500 professors nous. March ha considerat que s'han fet passes "importants" aquesta legislatura perquè la fase 0-3 sigui una etapa educativa més. "Hem passat d’un pressupost de 0 euros el 2015 a més de 20 milions d’euros d'inversió a final d’aquesta legislatura".

De fet, la candidata socialista a la reelecció, Francina Armengol, ha anunciat el compromís del PSIB perquè l'etapa 0-3 sigui gratuïta i universal la pròxima legislatura.

stats