Política 13/05/2019

El PSIB promet invertir 25 milions d'euros a millorar el servei de tren si guanya les eleccions

Els socialistes també pretenen incrementar un 50% el servei interurbà d'autobusos i establir una tarifa plana per als joves

Maria Llull
2 min
José Hila, Francina Armengol i Catalina Cladera aquest dilluns a la plaça d'Espanya de Palma.

PalmaEl PSIB ha promès invertir 25 milions d'euros a millorar el servei ferroviari a Mallorca si guanya les properes eleccions autonòmiques del 26 de maig. Aquesta seria la inversió necessària per augmentar la capacitat dels trens, ampliar-ne els horaris i millorar-ne les freqüències. També es posarà en marxa un tren nocturn els caps de setmana i les vigílies de festius durant tot l'any.

"Volem garantir el dret de tots els ciutadans a la mobilitat sostenible i ja hi hem treballat de manera intensa durant la legislatura: hem fet el Pla de mobilitat, hem electrificat tota la xarxa de tren, hi ha noves concessions d'autobús a Mallorca, s'ha aconseguit el 75% per als vols i els vaixells, i s'ha fet un salt en la integració tarifària", ha explicat la secretària general del PSIB i candidata a la reelecció com a presidenta del Govern, Francina Armengol.

A més, els socialistes es comprometen a incrementar un 50% el servei interurbà d'autobusos, així com a establir una tarifa plana per a joves menors de 30 anys, que passarien a pagar 25 euros mensuals per utilitzar tren, metro i autobusos. El model tarifari que pretén establir el PSIB si governa també farà que el preu dels desplaçaments amb transport públic baixi d'acord amb l'augment del nombre de viatges.

Una altra de les mesures del PSIB en matèria de transport consisteix a completar la integració tarifària a totes les illes i totes les modalitats de transport per al 2023.

Pel que fa al metro i al tramvia, els socialistes es comprometen a invertir 200,7 milions d'euros tant a connectar el metro amb Son Espases i el Parc Bit com a començar les obres del tramvia cap a l'aeroport i la badia de Palma. A més, el PSIB pretén aconseguir noves rutes aèries amb ciutats de la Península amb un preu màxim de referència.

La candidata a la presidència del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat la necessitat que la institució insular col·labori en les "polítiques a llarg termini". "El transport públic és fonamental, i ajudarem els municipis a desenvolupar plans de mobilitat sostenible", ha continuat. Cladera ha destacat que també fa falta que "el comerç quedi als centres urbans per evitar grans desplaçaments".

D'altra banda, el candidat a la batlia de Palma, José Hila, ha assenyalat els principals objectius pel que fa a la mobilitat a escala municipal. "Implantar el tramvia a l'aeroport i la Platja de Palma, ampliar el metro a Son Espases i el Parc Bit, millorar les línies i freqüències i implantar la integració tarifària". A més, Hila ha destacat que, si governa, hi haurà aparcaments "dissuasius a les entrades de Palma" i s'implantaran nous eixos cívics.

stats