Política 17/05/2019

El PSIB vol arribar al 2050 amb el 100% d'energies renovables

Armengol es compromet a invertir 300 milions d'euros en instal·lacions fotovoltaiques i d'autoconsum

Ara Balears
2 min
Alícia Homs, Francina Armengol I José Hila aquest divendres.

PalmaLa candidata del PSIB al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha explicat aquest divendres els compromisos dels socialistes per complir els objectius 2030 de l'ONU i els Acords de París. "El nostre compromís és viure en unes illes netes d'energies contaminants l'any 2050, tant pel que fa als plàstics i residus com pel que fa a les fonts de les nostres energies", ha dit Armengol.

Per aconseguir-ho, els socialistes es comprometen a mobilitzar "recursos públics i privats" i invertir "300 milions d'euros en instal·lacions de parcs fotovoltaics i instal·lacions d'autoconsum".

La candidata socialista també s’ha compromès a desenvolupar "amb força" la Llei de canvi climàtic, la Llei de residus i la Llei de sostenibilitat de Formentera, normatives amb les quals les Balears s'han posat "a l'avantguarda aquesta legislatura".

"Apostarem d’una manera molt clara per una qüestió bàsica: qui contamini menys, pagarà menys", ha explicat Armengol. Per assolir aquest objectiu s'establiran "incentius fiscals a la compra de vehicles elèctrics", com "la reducció de l’Impost de Circulació". "Aquesta legislatura hem passat de 6 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a 300, amb una previsió d’arribar als 1.000 la pròxima legislatura", ha recordat la candidata socialista.

Finalment, Armengol també ha expressat que, si governa, continuarà "impulsant i desenvolupant la Llei de residus".

Per la seva banda, el candidat a la batlia de Palma, José Hila, ha anunciat que, si guanya les eleccions, plantarà "10.000 arbres a Palma", complint amb "l'objectiu marcat per l'ONU de plantar-ne un milió a tot el món". "Les ciutats són protagonistes en la lluita contra el canvi climàtic", ha assegurat.

Hila també ha apostat per "les energies renovables a Palma". "Donarem ajudes perquè els edificis de pisos instal·lin plaques solars, i donarem exemple instal·lant-ne als edificis municipals".

stats