Política 25/04/2019

El PSIB demana a les dones que "facin història" el 28 d'abril

Francina Armengol demana el vot femení per frenar els partits de la dreta

Ara Balears
2 min
Francina Armengol i Pere Joan Pons, amb un grup de dones socialistes.

PalmaPere Joan Pons i Francina Armengol han acompanyat un nombrós grup de dones socialistes candidates a les diferents institucions per repartir material informatiu sobre les polítiques feministes de la formació. "Deman el vot entusiasta per al Partit Socialista i que les dones tornem a fer història el 28 d'abril com també la vàrem fer el 8 de març", ha manifestat la candidata al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, durant l'acte.

La candidata socialista ha demanat el vot per fer front "al trio de dretes que té una obsessió clara a frenar la igualtat i tornar a ficar les dones a casa", i s'ha referit al fet que "la igualtat és legal, però encara no és real".

En aquest sentit, Armengol ha destacat que "es necessiten polítiques valentes i compromeses, i els socialistes ho assumim, amb mesures com continuar amb el pacte contra la violència masclista i, especialment, amb una llei per evitar la bretxa salarial".

Pel que fa a les polítiques ja executades a les Balears i a Espanya, Armengol ha destacat la Llei d'igualtat, el Pacte contra la violència masclista, les polítiques de coeducació i la inversió en serveis públics i millores socials, a més del retorn a la Seguretat Social de les dones cuidadores. "Les dones tenim una responsabilitat major el 28 d'abril, i és votar per a nosaltres mateixes i per a una societat més igualitària i lliure", ha conclòs.

El candidat del PSIB al Congrés dels Diputats, Pere Joan Pons, ha acompanyat la comitiva de dones socialistes i ha dit sentir-se "orgullós com a socialista" del fet que tant el Govern de les Illes Balears com el de Pedro Sánchez estiguin formats per una majoria de dones.

Pons ha volgut destacar algunes de les mesures que el govern de Pedro Sánchez tirarà endavant a partir del 28 d'abril i ha exposat que "la llei contra la discriminació de tracte entre homes i dones serà una de les primeres lleis que esper que es puguin aprovar". També ha posat en relleu que un atre dels objectius és "rompre la bretxa salarial".

El candidat socialista ha dit que, mentre altres formacions defensen els ventres de lloguer, "nosaltres hi lluitarem en contra i impulsarem plans d’igualtat en les empreses" duent "la igualtat i el feminisme al lloc més alt de l’agenda" i apostant per "lleis com la que volem posar en marxa per lluitar contra el tràfic i l’explotació sexual i per abolir la prostitució".

Per acabar, Pons s'ha referit a l'onada feminista iniciada els darrers anys i ha apuntat que "el 8 de març demostra que la pròxima legislatura serà la legislatura de les dones". I ha conclòs que "el vot de les dones serà decisiu diumenge".

stats