Política 15/05/2019

El PSIB vol crear una mesa intersectorial d'agricultura

La candidata a la batlia de sa Pobla, Xesca Mir, s'ha compromès a promoure una marca pròpia per als productes del poble

Ara Balears
1 min
El PSIB ha presentat aquest dimecres les propostes socialistes en matèria agrària.

PalmaEls candidats al Consell de Mallorca i a la batlia de sa Pobla, Jaume Tortella i Xesca Mir, han exposat aquest dimecres algunes de les principals mesures en matèria d’agricultura en una visita a una empresa d’exportació de patates. Els joves són un eix clau en les propostes dels socialistes, una de les quals és la creació d'una mesa intersectorial, amb "amb associacions agràries, de pagesos i cooperatives" i on l'atenció als joves agricultors jugarà un paper "fonamental", segons ha explicat Tortella.

El socialista ha assegurat que l'agricultura és un sector estratègic per als socialistes, pel seu "impacte positiu en el nostre paisatge" i la seva contribució a "mantenir la nostra cultura i identitat". Per això, Tortella ha assegurat que si el PSIB governa al Consell, la institució insular promourà que els joves es puguin dedicar a la pagesia, "procurant-ne la modernització i posant tots els mecanismes a l'abast perquè el sector primari sigui rendible per als que s'hi dediquen".

La candidata a la batlia de sa Pobla, Xesca Mir, ha assegurat que "la pagesia serà clau des del govern municipal, ja que és un sector que dona identitat i riquesa a tota la comarca". "L’Ajuntament ha de donar suport a tots els pagesos i empresaris que es dediquen al sector primari, i ho volem fer en col·laboració amb el Consell", ha assegurat Mir, qui s’ha compromès a treballar "per crear i promoure una marca pròpia per als productes de sa Pobla, que sigui segell d'origen i qualitat".

stats